Hirdetés
Green Kitchen

Cukkinifőzelék fordított tükörtojással

Hozzávalók

2
főre
+
1 db hagyma
kb. 40 ml olaj
3 db cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 db krumpli (kb. 150 g)
só, bors
1 csipet őrölt kömény
500 ml alaplé
1 ek fehérborecet
100 ml tejszín vagy kókusztejszín
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 kis csokor kapor
1 - 2 csipet fokhagymapor
2 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Cukkinifőzelék fordított tükörtojással

Ha szereted a tökfőzeléket, ez sem lesz ellenedre, hiszen az íze hasonló, frissítő a kaportól, élénkzöld színe pedig instant egészséget rejt magában.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
1 db hagyma
kb. 40 ml olaj
3 db cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 db krumpli (kb. 150 g)
só, bors
1 csipet őrölt kömény
500 ml alaplé
1 ek fehérborecet
100 ml tejszín vagy kókusztejszín
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 kis csokor kapor
1 - 2 csipet fokhagymapor
2 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

Ha a cukkinifőzelék hallatán felhúztátok a szemöldökötöket, nem csodálkozunk, de higgyétek el, isteni lesz! Mint a legtöbb recept, ez is úgy kezdődik, hogy a hagymát felkockázzuk, és 1-2 evőkanál olajon, lassú tűzön elkezdjük pirítani.

Közben a cukkiniket hosszában félbevágjuk, majd a feleket is elfelezzük hosszában. A magházat kivágjuk és félretesszük, az előkészített cukkinihasábokat pedig 1-1,5 cm vastagságúra szeleteljük. A cukkiniszeletek negyedét és a magházat rászórjuk a hagymára, mellédobjuk a fokhagymát és az apró kockákra vágott krumplit, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, és barnára pirítjuk. 

A cukkinit felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az ecetet és a tejszínt, majd puhára főzzük. Beleszórjuk a petrezselymet és a kaprot, majd homogénre turmixoljuk.

A maradék cukkinit egy serpenyőben egy-két evőkanálnyi olajon barnára pirítjuk, közben enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, végül beleöntjük a krémes alapba, és rottyantunk rajta egyet.

A tojásokat egy forró serpenyőbe ütjük 1-1 evőkanál olajra, és oldalanként 2-3 perc alatt ropogósra sütjük őket. A cukkinifőzeléket a fordított tükörtojással tálaljuk.

Cukkinifőzelék fordított tükörtojással

Ha tetszett az cukkinifőzelék fordított tükörtojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezeket is nézd meg:

Cukkinis shaksuka

Quinoával töltött vegán cukkini

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások