Hozzávalók
- 1 fej hagyma (nagy)
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 tk füstölt paprika
- 1 ½ l zöldségalaplé
- só, bors
- 1 kg burgonya
- 3 db babérlevél
- 1 nagy csipet cukor
- 1 ½ - 2 ek fehérborecet
- 200 g tejföl
Tejfölös burgonyaleves
Hozzávalók
- 1 fej hagyma (nagy)
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 tk füstölt paprika
- 1 ½ l zöldségalaplé
- só, bors
- 1 kg burgonya
- 3 db babérlevél
- 1 nagy csipet cukor
- 1 ½ - 2 ek fehérborecet
- 200 g tejföl
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk az olajon, majd rászórjuk a lisztet, és 2-3 percig még pirítjuk. Hozzáadjuk a füstölt paprikát, elkeverjük, majd egyből felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Beletesszük a kockázott burgonyát, a babérlevelet, a cukrot és a fehérborecetet, majd felforraljuk, és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. A tejfölre merünk 2-3 merőkanállal a forró levesből, elkeverjük, és visszaöntjük ezt az egészet a levesbe.
Ha tetszett a tejfölös burgonyaleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!