Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 egész csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 30 g vaj
- 7 - 8 cm friss póréhagyma
- 1 csokor friss tárkony
- 200 ml fehérbor
- 500 ml tejszín
A rizibizihez
- 2 ek olaj
- 1 kis fej hagyma
- 150 g rizs
- 300 ml zöldségalaplé
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- só, bors
Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 egész csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 30 g vaj
- 7 - 8 cm friss póréhagyma
- 1 csokor friss tárkony
- 200 ml fehérbor
- 500 ml tejszín
A rizibizihez
- 2 ek olaj
- 1 kis fej hagyma
- 150 g rizs
- 300 ml zöldségalaplé
- 150 g fagyasztott zöldborsó
- só, bors
A csirkemellet 2 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk és az olajon magas hőmérsékleten mindkét oldalát megpirítjuk 4-4 perc alatt, ezután berakjuk a 200 fokos sütőbe 10 percre. Tálalásig lefedve hagyjuk.
A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, és megpároljuk az apróra vágott póréhagymát, amit sózunk, borsozunk. Rádobjuk az apróra vágott tárkonyt, felöntjük a borral. Ha elpárolgott, felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, és kb. a háromnegyedére redukáljuk.
A rizibizihez üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát az olajon, ráöntjük a rizst, kicsit lepirítjuk, majd elkavarjuk benne a zöldborsót, felöntjük az alaplével, és lefedve, közepes lángon puhára főzzük 15-20 perc alatt.
Felszeleteljük a csirkemellet, amit a mártással és a rizibizivel tálalunk.
Ha tetszett a tejszínes-tárkonyos csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!