Hozzávalók
A tésztához
- 300 ml víz
- 2 csipet cukor
- 25 g friss élesztő (vagy 7 g szárított élesztő)
- 500 g liszt
- só
- 80 g libazsír (másmilyen is tökéletes)
A tetejére
- 175 g tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- durvára őrölt bors
- 200 g lángolt kolbász
- 2 fej lila hagyma (kisebb)
Hozzávalók
A tésztához
- 300 ml víz
- 2 csipet cukor
- 25 g friss élesztő (vagy 7 g szárított élesztő)
- 500 g liszt
- só
- 80 g libazsír (másmilyen is tökéletes)
A tetejére
- 175 g tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- durvára őrölt bors
- 200 g lángolt kolbász
- 2 fej lila hagyma (kisebb)
Ha lepény, akkor nálam csakis a kolbászos jöhet szóba, bár ez pont egy olyan étel, amit azzal pakoltok meg, amivel csak szeretnétek.
A vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk kicsit felfutni. A lisztet és a sót összekeverjük, majd az élesztős vízzel és a zsírral együtt alaposan összegyúrjuk. Pihentetjük, és kb. 20 percet kelesztjük.
Egy körülbelül 25 x 35 cm-es tepsit kicsit kiolajozunk, majd a tésztát a kezünkkel elegyengetjük benne, és újabb 15-20 percet kelesztjük.
A tejfölt összekeverjük sóval, a borssal, valamint a zúzott fokhagymával. A kolbászt és a hagymát felszeleteljük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztát újra a tepsihez igazítjuk, és néhány helyen kicsit benyomkodjuk a kezünkkel, majd rákanalazzuk a tejfölt, és rászórjuk a szeletelt finomságokat is. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-35 percre.
A kész lepényt már szeletelhetjük is, és behabzsoljuk.
Ha tetszett a kolbászos lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!