Hozzávalók
A töltéshez
- 4 db tojás
- 1 ek liszt
A fasírthoz
- ½ db zsemle
- 500 g darált sertéshús
- 1 db tojás
- 1 fej hagyma (150 g kb.)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors
- 1 mk kömény
- 2 tk pirospaprika
- 150 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Hozzávalók
A töltéshez
- 4 db tojás
- 1 ek liszt
A fasírthoz
- ½ db zsemle
- 500 g darált sertéshús
- 1 db tojás
- 1 fej hagyma (150 g kb.)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors
- 1 mk kömény
- 2 tk pirospaprika
- 150 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A tojással töltött fasírt nagyon közkedvelt étel sok országban, írtunk nemrég a skót tojásról, amit partifalatnak, reggelinek, vacsorának vagy éppen bepakolva uzsonnának is előszeretettel esznek például a britek. Lehet vitatkozni, melyik a legjobb recept, a mi verziónk egyértelműen perfekt lett.
Ehhez első lépésként a tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd alaposan lehűtjük, és megpucoljuk. A zsemlét vízbe áztatjuk. A darált húshoz keverjük a tojást, a nagyon apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a szintén apróra vágott petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel és a pirospaprikával. Végül hozzáadjuk a kinyomkodott, apró darabokra tépkedett zsemlét is, és kézzel alaposan összedolgozzuk a masszát.
A tojásokat beleforgatjuk a lisztbe, és köré tapasztjuk a bekevert húst. Zsemlemorzsába forgatjuk a fasírozottakat, és 170 fokos bő olajban kb. 4 perc alatt készre sütjük őket.
Főtt rizzsel és savanyú uborkával vagy más tetszőleges savanyúsággal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a töltött fasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Tojásos ételekből néhány a Street Kitchen oldaláról:
Tojással, sonkával és sajttal töltött zsemle