Hozzávalók
A tésztához
- só
- 300 g spagetti
- 150 g pancetta
- 1 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- frissen őrölt bors
- 180 g pecorino
A tálaláshoz
- kb. 30 g pecorino
- 1 - 2 ek olívaolaj
- frissen őrölt bors
Hozzávalók
A tésztához
- só
- 300 g spagetti
- 150 g pancetta
- 1 ek olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- frissen őrölt bors
- 180 g pecorino
A tálaláshoz
- kb. 30 g pecorino
- 1 - 2 ek olívaolaj
- frissen őrölt bors
Az igazi olasz carbonara elkészítéséhez először a tésztafőző vizet feltesszük, amikor felforrt, ízesítjük kb. 1 ek sóval, majd újbóli forrást követően beledobjuk a tésztát. Ez 9 percig fő, így a többi mozzanatra is ennyi idő áll rendelkezésünkre.
A pancettát 1 cm vastag csíkokra vágjuk, majd a szalonna bőrével együtt egy kevés olajon elkezdjük közepes lángon kipirítani a zsírját. A fokhagymagerezdeket tisztítás nélkül megroppantjuk, és a szalonna mellé dobjuk. Ez most csak ízesítést szolgál, később kivesszük belőle.
Fejenként 1 db tojást kell számolni, és mindig plusz egyet, így 4 db tojást ütünk fel. A pancettát és a tojást is alaposan megborsozzuk. A tojást felverjük, enyhén megsózzuk, majd összekeverjük a kis lyukú reszelőn lereszelt pecorinóval. A tészta főzővizéből kb. 50 ml-t a tojásos masszához keverünk hőkiegyenlítés gyanánt.
A pancettás serpenyőbe is szedünk 150-200 ml-t a főzővízből, majd kiszedjük a fokhagymát és a szalonnabőrt. A tésztát átszedjük a szalonnára, összekeverjük, és alacsony lángra kapcsolunk alatta.
A tojásos masszát a tésztára öntjük, és gyorsan összeforgatjuk vele. Másodpercek alatt eléri a kívánt állagot, így már tálalhatjuk is. Reszelt pecorinóval szórjuk meg, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és frissen őrölünk rá még egy kis borsot.
Elkészítési idő: kb. 12 perc
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!