Hozzávalók
- 2 db zsemle
- 1 ek vaj
- 4 szelet fekete-erdei sonka
- 2 db tojás
- só, bors
- 0.25 csokor snidling
- 60 g trappista sajt
Hozzávalók
- 2 db zsemle
- 1 ek vaj
- 4 szelet fekete-erdei sonka
- 2 db tojás
- só, bors
- 0.25 csokor snidling
- 60 g trappista sajt
A töltött zsemle elkészítéséhez a zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket pedig kiszedjük. Megkenjük a zsemlék belsejét vajjal, majd belefektetünk 2-2 szelet sonkát átlósan. Beleütünk a belsejükbe 1-1 tojást, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk apróra vágott snidlinggel.
A két zsemletető vágott oldalára ráreszeljük a sajtot. A tojásos zsemléket fóliával lefedve 180 fokos sütőbe toljuk 20 percre, majd fólia nélkül, a sajtos zsemletetőket mellérakva további 10 percig pirítjuk.
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a töltött zsemle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több reggeli:
Céklás hummusz fekete-erdei sonkával és puffasztott rizzsel
Brokkolis-zöldfűszeres omlett cottage cheese-zel
Ropogós röszti avokádóval és buggyantott tojással
Juhtúrós-kolbászos melegszendvics