Hozzávalók
- 50 g zsírszalonna
- 1 púpozott ek sertészsír
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 púpozott ek liszt
- 1 csipet bors
- 1 csipet fűszerkömény
- 3 l víz vagy alaplé (csirke, marha)
- 300 g füstölt kolbász
- 3 db babérlevél
- 1.1 kg kockázott burgonya
- 3 - 4 ek fehérborecet
- só
- 1 kis csokor turbolya
- 6 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 50 g zsírszalonna
- 1 púpozott ek sertészsír
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 púpozott ek liszt
- 1 csipet bors
- 1 csipet fűszerkömény
- 3 l víz vagy alaplé (csirke, marha)
- 300 g füstölt kolbász
- 3 db babérlevél
- 1.1 kg kockázott burgonya
- 3 - 4 ek fehérborecet
- só
- 1 kis csokor turbolya
- 6 ek olívaolaj
A zsírszalonnát apró kockára vágjuk, majd kiolvasztjuk a zsíron. Hozzádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, egy csipet borssal, fűszerköménnyel, és zsemle színűre pirítjuk. Felöntjük 1 l vízzel és leturmixoljuk.
Beleöntjük a maradék vizet, beletesszük a karikázott kolbászt, a felkockázott burgonyát, a babérlevelet, és addig rotyogtatjuk, amíg a burgonya meg nem főtt. A végén hozzátesszük az ecetet, és beállítjuk a sósságát. A turbolyát egy robotgépbe tesszük az olívaolajjal, összedaráljuk, majd a leves tetejére csorgatjuk, és fogyasztjuk.
Ha tetszett a turbolyás-kolbászos krumplileves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!