Hozzávalók
A töltelékhez
- 2 db tojás
- 50 g cukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor (10 g)
- 1 csipet só
- 1 db citrom héja
- 50 g tejföl
- 450 g túró
- 30 g olvasztott vaj
- 25 g mazsola
- 25 g pisztácia
- 100 g cérnametélt
- 70 g porcukor
Az összeállításhoz
- 50 g olvasztott vaj
- 1 csomag réteslap
- 40 - 50 g pisztácia
A citromos habhoz
- 250 g mascarpone
- 1 db citrom
- 80 g cukor
- 100 ml cukrozatlan habtejszín (min. 30% zsírtartalmú)
Hozzávalók
A töltelékhez
- 2 db tojás
- 50 g cukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor (10 g)
- 1 csipet só
- 1 db citrom héja
- 50 g tejföl
- 450 g túró
- 30 g olvasztott vaj
- 25 g mazsola
- 25 g pisztácia
- 100 g cérnametélt
- 70 g porcukor
Az összeállításhoz
- 50 g olvasztott vaj
- 1 csomag réteslap
- 40 - 50 g pisztácia
A citromos habhoz
- 250 g mascarpone
- 1 db citrom
- 80 g cukor
- 100 ml cukrozatlan habtejszín (min. 30% zsírtartalmú)
A vargabélestorta töltelékéhez a tojásokat kettéválasztjuk, majd egy robotgép segítségével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a tejfölt és az áttört túrót, az olvasztott vajat pedig folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk, és belekeverjük a durvára vágott mazsolát és pisztáciát is.
A tésztát forrásban lévő vízben, 30-60 másodperc alatt meglágyítjuk, majd leszűrjük, átöblítjük és a túrós részhez keverjük. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd ha már kicsit habos, akkor hozzáadagoljuk a porcukrot és krémes habbá verjük. A fehérjehabot 3 részletben hozzákeverjük a tésztás töltelékhez.
A tortaformát alaposan kivajazzuk, és rétegezzük 2-3 db, vajjal alaposan lekent réteslappal. Beleöntjük a tölteléket, majd lefedjük egy réteslappal, lekenjük vajjal, ráhajtjuk a kilógó széleket, és még utoljára megkenjük vajjal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, ezután megszórjuk durvára aprított pisztáciával, és további 15 perc alatt készre sütjük.
A mascarponét és a citrom reszelt héját egy robotgéppel elkezdjük kihabosítani, majd amikor már stabil és habos, hozzáadjuk a cukrot és a fél citrom levét. A habtejszínt szintén stabil habbá verjük, majd egy spatulával 3 részletben a mascarponéhoz keverjük. A szoba-hőmérsékletűre hűlt “tortát” felszeleteljük, és a citromos krémmel fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Ha tetszett a vargabélestorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!