A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 190 ml meleg tej
- 10 g instant kávé
- 3 db tojás
- 220 g porcukor
- 2 tk vaníliaaroma
- 120 g puha vaj
- 250 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
A krémtöltelékhez
- 400 g hideg mascarpone
- 120 g puha vaj
- 80 g porcukor
- 10 g instant kávé
A burkoláshoz
- 250 g hideg mascarpone
- 100 g puha vaj
- 65 g porcukor
- 2 - 3 tk instant kávé
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 190 ml meleg tej
- 10 g instant kávé
- 3 db tojás
- 220 g porcukor
- 2 tk vaníliaaroma
- 120 g puha vaj
- 250 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
A krémtöltelékhez
- 400 g hideg mascarpone
- 120 g puha vaj
- 80 g porcukor
- 10 g instant kávé
A burkoláshoz
- 250 g hideg mascarpone
- 100 g puha vaj
- 65 g porcukor
- 2 - 3 tk instant kávé
A tésztához a tejben elkeverjük az instant kávét. A tojásokat 2-3 percig habosítjuk a cukorral és a vaníliával, majd belekeverjük a vajat. Ezután mehet hozzá a liszt, a sütőpor, a kávés keverék és a só, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 50-55 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, az utolsó 15 percben lefedve sütjük. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha púposra sült a teteje, vízszintbe vágjuk, majd amit levágtunk róla, összemorzsoljuk – ez megy majd a tetejére. A tésztát vízszintesen 3 részre vágjuk.
A krémhez a mascarponét 2-3 percig habosítjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és további 2-3 percig habosítjuk. Habzsákba töltjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A burkoláshoz való mascarponét is 2-3 percig habosítjuk. A vajat a cukorral szintén kihabosítjuk egy kicsit, majd a mascarponéhoz keverjük. Ezt 3 részre osztjuk. Az egyikbe másfél teáskanál, a másikba egy csapott teáskanál, a harmadikba pedig egy mokkáskanálnyi instant kávét teszünk (ha nem szeretjük az erős kávéízt, akkor csökkenthetjük a mennyiségeket), és jól elkeverjük.
A torta összeállítása
Összerakjuk a tortát: azt a krémet, amit a töltéshez használunk, képzeletben 3 részre osztjuk: 2 kell a rétegek közé, egy kisebb része pedig a burkoláshoz. Az első lapra rányomjuk a krémet, rárakjuk a második lapot, arra is jöhet a krém, végül rárakjuk az utolsó lapot, és az egészet körbekenjük a maradék krémmel. Legalább egy fél órára a hűtőbe tesszük (de egy éjszaka sem árt neki).
Ezután kivesszük, és alulról felfelé haladva (sötéttől a világosig) körbekenjük a burkoláshoz előkészített krémekkel. Rámorzsoljuk a torta maradék tésztáját, és hűtőben minimum másfél órát hagyjuk állni, majd szeletelve tálaljuk.
- Előkészítés: 20 perc
- Sütés: 50 perc
- Hűtés: jó sok óra 😀
- Összerakás: 20 perc
- Összesen: 90 perc + hűtés
Ha tetszett a tejeskávétorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!