Vegán
Hozzávalók
- 200 rizottó rizs
- 800 ml kókusztej
- 200 ml víz
- 150 g cukor
- 1 csipet só
- 1 ek vaníliaaroma
- 1 csipet fahéj
- 2 ek liszt
- 2 db banán
Az eperraguhoz
- 200 g fagyasztott eper
- 1 tk friss citromlé
- 4 ek cukor
- 40 ml víz
- 1 tk keményítő
Hozzávalók
- 200 rizottó rizs
- 800 ml kókusztej
- 200 ml víz
- 150 g cukor
- 1 csipet só
- 1 ek vaníliaaroma
- 1 csipet fahéj
- 2 ek liszt
- 2 db banán
Az eperraguhoz
- 200 g fagyasztott eper
- 1 tk friss citromlé
- 4 ek cukor
- 40 ml víz
- 1 tk keményítő
A vegán tejberizstorta elkészítése gyerekjáték! A liszt és a banán kivételével krémes tejberizst főzünk az alapanyagokból 10-15 perc alatt, majd hagyjuk kicsit hűlni. A banánt egy aprítógépben lepürésítjük a liszttel, és a még meleg tejberizshez adjuk. Tortaformába öntjük a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben. Légkeverésen, 50-55 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd mehet a hűtőbe legalább 6 órára. Ez azért kell, mert az egész szuperkrémes, és akkor jól szeletelhető, ha áll egy kicsit.
Az eperraguhoz az epret, a citromlevet a cukrot és a vizet felforraljuk, majd áttörjük egy villával. A keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük, és besűrítjük vele a ragut. Hagyjuk kihűlni, majd a tortára kanalazzuk, és felszeletelve tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc + 6 óra hűtés
Ha tetszett a vegán tejberizstorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!