Vegán receptek

Vegángombapaprikásnokedlivel

Vegán gombapaprikás nokedlivel

Hozzávalók
1 - 2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kb. 150 g/fej)
500 g
csiperkegomba
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ek
pirospaprika
1 pohár
vegán tejföl
(150 g-os kiszerelés)
0.5 csokor
friss petrezselyem
A nokedlihez
200 g
csicseriborsóliszt
100 g
liszt
1 tk
1 ek
olívaolaj

Elkészítés

A vegán gombapaprikás alapjához a hagymát apróra vágjuk, olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A gombát alapos mosás után szeletekre vágjuk, majd a forró, piruló hagymára dobjuk. Fontos, hogy még ne sózzuk meg, hogy ne engedjen túl sok vizet. 

Közben nagyjából 3 liter sós vizet felteszünk forrni a nokedlihez. 

Ha a gomba elfőtte a vizet maga alól, sózzuk, borsozzuk, mehet rá a pirospaprika és a pohár vegán tejföl. Összekeverjük, és friss petrezselyemmel koronázzuk meg.

A nokedlihez összekeverjük a kétfajta lisztet, egy teáskanál sót, egy evőkanálnyi olívaolajat és annyi vizet, hogy sűrű nokedlitészta-állagot kapjunk. Lényeges, hogy sűrű maradjon, különben a nokedlik szétfőnek a vízben.

A gyengén forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a tésztát, majd pár perc után leszűrjük, és meglocsoljuk olívaolajjal. A gombapaprikással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

vegan-gombapaprikas
Vegán gombapaprikás

elkészítési idő: kb. 35 perc

Még több vegán finomság Dóritól:

Frankfurti leves vegán virslivel

Vegán banános palacsinta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy olyan kombó, amit nem lehet megunni! Garantálom, ha kitálalod, és egy szót sem szólsz senkinek, észre sem veszik, hogy csak növényi alapanyagokból főztél!

pictogram

Vega

pictogram

Vegán

Hozzávalók

2 főre
1 - 2 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kb. 150 g/fej)
500 g
csiperkegomba
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 ek
pirospaprika
1 pohár
vegán tejföl
(150 g-os kiszerelés)
0.5 csokor
friss petrezselyem
A nokedlihez
200 g
csicseriborsóliszt
100 g
liszt
1 tk
1 ek
olívaolaj

A vegán gombapaprikás alapjához a hagymát apróra vágjuk, olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. A gombát alapos mosás után szeletekre vágjuk, majd a forró, piruló hagymára dobjuk. Fontos, hogy még ne sózzuk meg, hogy ne engedjen túl sok vizet. 

Közben nagyjából 3 liter sós vizet felteszünk forrni a nokedlihez. 

Ha a gomba elfőtte a vizet maga alól, sózzuk, borsozzuk, mehet rá a pirospaprika és a pohár vegán tejföl. Összekeverjük, és friss petrezselyemmel koronázzuk meg.

A nokedlihez összekeverjük a kétfajta lisztet, egy teáskanál sót, egy evőkanálnyi olívaolajat és annyi vizet, hogy sűrű nokedlitészta-állagot kapjunk. Lényeges, hogy sűrű maradjon, különben a nokedlik szétfőnek a vízben.

A gyengén forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk a tésztát, majd pár perc után leszűrjük, és meglocsoljuk olívaolajjal. A gombapaprikással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

vegan-gombapaprikas
Vegán gombapaprikás

elkészítési idő: kb. 35 perc

Még több vegán finomság Dóritól:

Frankfurti leves vegán virslivel

Vegán banános palacsinta

Ha tetszett a Vegán gombapaprikás nokedlivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept