Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
A palacsintához
- 1 db banán (kb. 100 g tisztítva/db)
- 90 g zabpehely
- 200 ml mandulatej
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
A vegán fahéjas „tejfölhöz”
- 1 pohár vegán tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 1 ek juharszirup
A tetejére
- 1 db banán
- juharszirup
Hozzávalók
A palacsintához
- 1 db banán (kb. 100 g tisztítva/db)
- 90 g zabpehely
- 200 ml mandulatej
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
A vegán fahéjas „tejfölhöz”
- 1 pohár vegán tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 1 ek juharszirup
A tetejére
- 1 db banán
- juharszirup
A vegán banános palacsinta elkészítéséhez 1 banánt feldarabolunk, majd a zabpehellyel, a mandulatejjel és egy csipet sóval összedolgozzuk a turmixgépben. Jó sűrű masszát fogunk kapni, de ez kell ahhoz, hogy a palacsintáink tojás nélkül is szépen egyben maradjanak.
A palacsintasütőt felhevítjük, és egy pár csepp olajra öntünk egy adagot a palacsintatésztából. Vastag, amerikai stílusú palacsintákat formázunk, és szép aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
Közben egy tálban beízesítjük a Dr. Oetker vegán tejfölt a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a juharsziruppal, kedvünk szerint.
A kész palacsintákat karikázott banánnal, fahéjas tejföllel és még egy kiadós adag juharsziruppal tálaljuk.
Jó étvágyat!
elkészítési idő: kb. 20 perc
Ha tetszett a vegán banános palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!