Vega
Vegán
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db krumpli (kb. 500 g/4 db)
- só, bors
- 1 tk majoranna
- 1 db babérlevél
- 1 ek pirospaprika
- ½ fej kelkáposzta (kb. 400 g/0.5 fej)
- 4 szál vegán virsli
- 1 db citrom leve
- 1 pohár vegán tejföl (150 g-os kiszerelés)
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 fej hagyma (kb. 150 g/fej)
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db krumpli (kb. 500 g/4 db)
- só, bors
- 1 tk majoranna
- 1 db babérlevél
- 1 ek pirospaprika
- ½ fej kelkáposzta (kb. 400 g/0.5 fej)
- 4 szál vegán virsli
- 1 db citrom leve
- 1 pohár vegán tejföl (150 g-os kiszerelés)
A vegán frankfurti leves elkészítéséhez az apróra vágott hagymát közepes lángon, egy lábasban, egy kis olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha egy kis színt kapott, rárakjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, erősen megsózzuk, borsozzuk, mehet rá a majoranna, a babérlevél és egy evőkanál pirospaprika. Összekeverjük, majd felöntjük nagyjából 1 liter vízzel.
A kelkáposztát csíkokra vágjuk, majd ha a krumpli félig megfőtt, mehet ez is a levesbe. Még pár percet főzzük, és ha teljesen megpuhult a burgonya, hozzáadjuk a felkarikázott vegán virsliket is, végül fél citrom levével ízesítjük. Dr. Oetker vegán tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
elkészítési idő: kb. 35 perc
Ha tetszett a frankfurti leves vegán virslivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!