Hozzávalók
- ½ db csirkemell
- só, fehér bors
- 2 ek olaj
- 1 l zöldségalaplé
- 4 - 5 ek szójaszósz (alacsony sótartalmú)
- 2 zacskó ázsiai tészta
- 1 szál répa (nagyobb)
A fűszerpasztához
- ½ db piros chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 2 csipet fehér bors
- 1 csipet só
- 1 tk olaj
- 1 csokor friss koriander szára
A tálaláshoz
- 2 - 3 db főtt tojás
- 2 - 3 marék friss spenót
- 4 - 5 szál újhagyma
- 1 csokor friss koriander levelei
Hozzávalók
- ½ db csirkemell
- só, fehér bors
- 2 ek olaj
- 1 l zöldségalaplé
- 4 - 5 ek szójaszósz (alacsony sótartalmú)
- 2 zacskó ázsiai tészta
- 1 szál répa (nagyobb)
A fűszerpasztához
- ½ db piros chilipaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 2 csipet fehér bors
- 1 csipet só
- 1 tk olaj
- 1 csokor friss koriander szára
A tálaláshoz
- 2 - 3 db főtt tojás
- 2 - 3 marék friss spenót
- 4 - 5 szál újhagyma
- 1 csokor friss koriander levelei
A fűszerpasztához felaprítjuk a chilit, a fokhagymát és a gyömbért, majd a többi hozzávalóval együtt lezúzzuk egy mozsárban vagy aprítógépben.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és elősütjük egy nagy lábasban. Mellérakjuk a fűszerpasztát, amivel jól lepirítjuk. Felöntjük az alaplével, és 15 percig főzzük. Ekkor jöhet bele a szójaszósz, majd 3 percre a tészta és a felcsíkozott répa is. Tálalhatunk: szedünk a levesből, mehet bele a tészta, erre a spenót, a 7-8 percig főtt tojás, a csirkemell, a szeletelt újhagyma, egy kevés chili, a répa és végül jó sok koriander.
Ha tetszett a zacskós ázsiai leves felturbózva, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!