A zöldfűszeres vegán jacket potatohoz az édesburgonyákat megmossuk, szárazra töröljük, egy villával megszurkáljuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-50 perce, a krumplik méretétől függően.
Közben a raguhoz a hagymát apróra vágjuk, rádobjuk néhány evőkanál olajra, majd ha üveges lett, 2 gerezd zúzott fokhagymát is rakunk rá. Erre jöhet a húshelyettesítő, amit pár percig pirítunk, közben sózzuk, borsozzuk.
Egy aprítógépbe dobjuk a zöldfűszereket és egy gerezd fokhagymát, majd egy kevés olívaolajjal, lezúzzuk. Ahogy elkészült a zöldfűszeres keverék, a húspótlóra tesszük, és alaposan átforgatjuk. 8-10 percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről.
Az elkészült krumplikat félbevágjuk, egy villa segítségével kicsit összenyomjuk a belsejüket, majd beleteszünk egy jó adagot a zöldfűszeres keverékből. Jöhet még rá ízlés szerint egy kis (vegán) tejföl is, és már falhatjuk is.
- Elkészítési idő: 50 perc

Még több vegán recept:
Zé-féle vegán bolognai spagetti