Vegán

Vegán

Hozzávalók

4
főre
+
100 g csiperkegomba (apró szemű)
50 ml olívaolaj
2 csomag borsóalapú darált húshelyettesítő (200 g-os kiszerelés)
1 fej hagyma (1 fej/160 g)
1 szál sárgarépa (1 szál/120 g)
2 szál szárzeller (1 szál/180 g)
150 ml vegán vörösbor
250 ml passata
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csipet szárított rozmaring
1 csipet morzsolt kakukkfű
400 g spagetti
kb. 2 tk sörélesztőpehely
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zé-féle vegán bolognai spagetti

Simán hozza a megszokott ízélményt, és nemcsak az egészségedért, de a bolygóért is tehetsz, ha nem is vegán, de legalább flexitáriánus életmódot választasz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
100 g csiperkegomba (apró szemű)
50 ml olívaolaj
2 csomag borsóalapú darált húshelyettesítő (200 g-os kiszerelés)
1 fej hagyma (1 fej/160 g)
1 szál sárgarépa (1 szál/120 g)
2 szál szárzeller (1 szál/180 g)
150 ml vegán vörösbor
250 ml passata
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 csipet szárított rozmaring
1 csipet morzsolt kakukkfű
400 g spagetti
kb. 2 tk sörélesztőpehely
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vegán bolognai spagetti elkészítéséhez a gombát 1 cm-es kockákra vágjuk, és egy száraz, forró lábasban megpirítjuk, majd kiszedjük. A forró lábast tovább hevítjük, beleöntünk 2 evőkanál olívaolajat, és lepirítjuk benne a zöldborsó alapú húspótlót, majd kiszedjük egy tálba.

vegán bolognai spagetti

A finomra vágott hagymából, a lereszelt répából és a szárzellerből sofritoalapot készítünk, amit erős lángon pirítunk 3 evőkanál olajon. Felöntjük kb. 50 ml vörösborral és 1 evőkanál passatával, majd az egészet rozsdabarnára pirítjuk. Beleszórunk két gerezd felszeletelt fokhagymát, felöntjük a maradék vörösborral és passatával, majd sóval, borssal, kakukkfűvel és rozmaringgal fűszerezzük. 

15-20 percig rotyogtatjuk, majd belekeverjük a gombát és a húspótlót, és ízlésünknek megfelelően ragu állagúra hígítjuk a vízzel. Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk, borsozzuk.

Közben a tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, összeforgatjuk a szósszal, és egy kis sörélesztőpehellyel megszórva, olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

vegán bolognai spagetti
Vegán bolognai spagetti

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Ha tetszett a Zé-féle vegán bolognai spagetti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több vegán recept:

Vegán zöldségfasírt
Teriyaki padlizsán
Tofu tikka masala

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?