Hozzávalók
- 2 db közepes édesburgonya
- 30 g quinoa
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 170 g csirkemell
- só, bors
- 1 mk római kömény
- 1 mk füstölt paprika
- 2 csipet chilipehely
- 3 ek konzerv kukorica
- 3 ek konzerv fekete bab
- 3 ek paradicsompüré
- pár csepp citromlé
- ½ csokor koriander vagy petrezselyem
Hozzávalók
- 2 db közepes édesburgonya
- 30 g quinoa
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 170 g csirkemell
- só, bors
- 1 mk római kömény
- 1 mk füstölt paprika
- 2 csipet chilipehely
- 3 ek konzerv kukorica
- 3 ek konzerv fekete bab
- 3 ek paradicsompüré
- pár csepp citromlé
- ½ csokor koriander vagy petrezselyem
A burgonyákat alaposan megmossuk, áttöröljük és becsomagoljuk 1-1 darab alufóliába, majd mehetnek is a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 40 percre (burgonya nagyságától is függ). Közben a quinoát felöntjük bővebb, enyhén sós vízzel, puhára főzzük, majd leszűrjük.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben, kevés olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemellet és a fűszereket is. Mikor szépen kifehéredett a csirke, hozzákeverjük a többi hozzávalót is, a quinoával együtt, és egyet forralunk rajta.
Kivesszük a burgonyákat a sütőből, óvatosan kicsomagoljuk a fóliából, félbevágjuk őket, kis mélyedést kaparunk a 4 db, fél burgonya belsejében, beletöltjük a tölteléket, és visszadobjuk a sütőbe 10-15 percre. Tejföllel és korianderrel vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a zöldséges-csirkés töltött édesburgonya receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!