Hirdetés
Bespájzolva

A legjobb vietnámi street food: bánh mi szendvics!

Hozzávalók

1
jó nagy bagetthez
+

A házi májpástétomhoz

30 dkg máj (esetünkben sertés)
1 fej hagyma
1 dl vörösbor
1 ½ dl tejszín
majoranna
kakukkfű
só, bors

A keletiesen fűszerezett. ízletes szűzérmékhez

35 dkg sertésszűz
Szójaszósz
Halszósz
Szezámolaj
Juharszirup (vagy méz)
Fokhagyma (akár granulátum)
Reszelt gyömbér
Só, bors

A marinált zöldségekhez

1 dl ecet
1 mk barnacukor
Répa
Retek

Az összeszereléshez

1 db jó nagy bagett
Salátalevelek
Majonéz
Jalapeno paprika
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legjobb vietnámi street food: bánh mi szendvics!

A világ egyik legjobb street kajájaként tartják számon a vietnámi arcok és a franciák szerelemgyerekét, a bánh mi szendvicset. Egy jó bánh mi kihagyhatatlan elemei közé tartozik a friss bagett, az ízletes májpástétom, a ropogós zöldségek és persze a husi, ami jelen esetben sertés szűz, egy egészen elképesztően finom páccal megküldve. Ez itt a mi verziónk a nagy klasszikusra: tényleg próbáljátok ki, mert ez kegyetlen jó!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
jó nagy bagetthez
+

A házi májpástétomhoz

30 dkg máj (esetünkben sertés)
1 fej hagyma
1 dl vörösbor
1 ½ dl tejszín
majoranna
kakukkfű
só, bors

A keletiesen fűszerezett. ízletes szűzérmékhez

35 dkg sertésszűz
Szójaszósz
Halszósz
Szezámolaj
Juharszirup (vagy méz)
Fokhagyma (akár granulátum)
Reszelt gyömbér
Só, bors

A marinált zöldségekhez

1 dl ecet
1 mk barnacukor
Répa
Retek

Az összeszereléshez

1 db jó nagy bagett
Salátalevelek
Majonéz
Jalapeno paprika
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Kezdjük egy gondolattal a hozzávalókról: szezámolaj, szójaszósz, halszósz. Nem őrültünk meg, és még csak nem is szeretnénk, hogy vagyonokat hagyjatok ott értelmetlen, nehezen beszerezhető hozzávalókra: ezek a cuccok igazán nem kerülnek sokba, ha azt nézzük, hogy pl egy üveg szezámolajjal milyen sokáig el lehet lenni, ráadásul Budapest szerte több helyen is beszerezhetőek, aki elakadt, csak dobjon nekünk üzit Facebookon, és máris eláruljuk, hogy mi hol szereztük be őket.

IMG_3098.jpg

Házi májpástétomhoz

A durvára vágott hagymát lepirítjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a feldarabolt májat. Fedővel lefedve készre sütjük, majd a hagymás májat egy aprítógépbe helyezzük. A serpenyőt felöntjük a vörösborral, és szépen összeszedegetjük a még ottmaradt ízeket, pörzsanyagokat, majd a boros, hagymás, májas lötty is a gépben landol. Befűszerezzük, hozzáadjuk a tejszínt, majd homogén állagúra mixeljük, és már készen is van a házi májpástétomunk, ami ver minden bolti gagyiságot.

IMG_3096.jpg

Keletiesen fűszerezett, ízletes szűzérmék

A sertésszűz szeleteket kiklopfoljuk, majd bepácoljuk őket: egy tepsibe öntjük a szójaszószt, a halszószt, a szezámolajat és a juharszirupot, meghempergetjük a keverékben a hússzeleteket és befűszerezzük. Az egészet félrerakjuk pihenni, hogy az ízek alaposan átjárják. Ha ez megtörtént, egy grill serpenyőben készre sütjük a húsokat.

Marinált zöldségek

Vízben elkeverjük az ecetet és a barnacukrot, majd hozzáadjuk a julienre vágott répát és retket. Hagyjuk őket pihengetni, majd tálaláskor leszűrjük a zöldségeket.

banhmi.jpg

Az összeszerelés

A bagettet megkenjük a májpástétommal, salátaleveleket helyezünk rá, és rádobáljuk a grillezett hússzeleteket. Erre jönnek a zöldségek és egy kis jalapeno paprika. A bagett tetejét megkenjük majonézzel és megesszük az egészet.

IMG_3110.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások