A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A húspogácsához
- 200 g darált csirkemellfilé
- 200 g darált csirkecombfilé
- 2 ek adobo fűszerkeverék
- 1 ek paradicsompüré
- 1 tk őrölt babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek szójaszósz
- só, bors
- 2 ek étolaj
- 4 szelet vörös cheddar sajt
A karamellizált hagymához
- 60 g vaj
- 3 ek olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- só
A szószhoz
- 200 g görög joghurt
- 200 g feta sajt
- 1 ek magos dijoni mustár
- 2 tk méz
- só, bors
- 50 g friss koriander
A főzőbanánchipshez
- 2 db zöld főzőbanán
- bő étolaj a sütéshez
- só
Az összeállításhoz
- 2 db briósbuci
- 30 g rukkola
- ½ db lime leve
- 1 db paradicsom (90 g/db)
Adobo fűszeres csirkeburger briósbuciban, főzőbanánchipsszel
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A húspogácsához
- 200 g darált csirkemellfilé
- 200 g darált csirkecombfilé
- 2 ek adobo fűszerkeverék
- 1 ek paradicsompüré
- 1 tk őrölt babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek szójaszósz
- só, bors
- 2 ek étolaj
- 4 szelet vörös cheddar sajt
A karamellizált hagymához
- 60 g vaj
- 3 ek olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- só
A szószhoz
- 200 g görög joghurt
- 200 g feta sajt
- 1 ek magos dijoni mustár
- 2 tk méz
- só, bors
- 50 g friss koriander
A főzőbanánchipshez
- 2 db zöld főzőbanán
- bő étolaj a sütéshez
- só
Az összeállításhoz
- 2 db briósbuci
- 30 g rukkola
- ½ db lime leve
- 1 db paradicsom (90 g/db)
A fűszeres csirkeburgert azzal kezdjük, hogy összekeverjük a darált csirkemellet és csirkecombot, hogy szaftos legyen. Jól összedolgozzuk a fűszerkeverékkel, a paradicsompürével, az őrölt babérlevéllel, a reszelt fokhagymával, a szójaszósszal, és sózzuk, borsozzuk. A befűszerezett masszát lefóliázzuk, és a hűtőbe tesszük.
Egy serpenyőben, alacsony hőfokon, vaj és olívaolaj keverékén elkezdjük megdinsztelni a vékonyra vágott és sózott hagymát. (Azzal, hogy előre megsózzuk a hagymát, hamarabb fog karamellizálódni.) Ahogy a hagyma elérte az aranybarna színt és azt a krémességet, amit ehhez a hambihoz szeretnénk, félretesszük.
A fűszeres csirkeburger szósza
A szószhoz egy aprítóba helyezzük a joghurtot, a feta sajtot, a mustárt, a mézet, sót és borsot és a koriandert. Az egészet lezúzzuk, amíg egy homogén állagú, krémes szószt kapunk.
A főzőbanánt megszabadítjuk a héjától, majd félbevágjuk és egy mandolin segítségével 1,5 mm vastagságú érmeket szeletelünk. Vigyázzunk közben a kezünkre! A főzőbanánkarikákat forró olajban 3-4 percig sütjük, amíg elkezdenek barnulni és ropogóssá válnak. Ekkor papírtörlőre szedjük, megsózzuk és félretesszük.
A befűszerezett csirkehúst kivesszük a hűtőből, húspogácsákat formázunk belőle, és forró serpenyőben kevés olajon megsütjük. Megfordítjuk, és mielőtt készre sülne, teszünk a tetejére két szelet cheddar sajtot, és fedő alatt ráolvasztjuk.
A félbevágott bucikat egy száraz serpenyőben lepirítjuk, a rukkolát átforgatjuk a lime kifacsart levével, és jöhet a burgerek összeállítása.
A bucik mindkét oldalát bőven megkenjük a szósszal, teszünk rá a rukkolából, ráhelyezzük a húspogácsát, a karamellizált hagymát, két szelet paradicsomot, majd dobunk rá egy pár főzőbanánchipset is a ropogósság kedvéért, és mehet is rá a teteje.
Tipp: A megmaradt szószt nyugodtan tunkoljátok ki főzőbanánchipsszel!
- Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Ha tetszett az adobo fűszeres csirkeburger pikáns joghurtos szósszal briósbuciban, főzőbanánchipsszel recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!