Hirdetés

Parmezános csirkés burger

Hozzávalók

4
hamburgerhez
+

A bucihoz

300 g sima liszt
50 g tk liszt
10 g só
30 g reszelt parmezán
200 ml meleg tej
10 g friss élesztő
1 tk cukor
1 db tojássárgája
20 g olvasztott vaj

A tetejére

1 db tojás
parmezán

A parmezános csirkéhez

4 szelet csirkemell (100 g-os)
só, bors
olaj a sütéshez

A bundázáshoz

150 g panko morzsa
30 g parmezán
200 g liszt
só, bors
1 tk fokhagymapor
4 db tojás

A mártáshoz

150 g olajban eltett szárított paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 ek a szárított paradicsom olajából
200 g majonéz
őrölt bors

Az összeállításhoz

1 db mozzarella
2 nagy marék rukkola
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Parmezános csirkés burger

Miért is ne tolnánk egy burgerbe az egyik kedvenc olasz kajámat, a parmezános csirkét? Ha szeretnétek, egy kis parmezánchipsszel is turbózhatjátok, nyugi, úgysem tudtok majd leállni vele.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
hamburgerhez
+

A bucihoz

300 g sima liszt
50 g tk liszt
10 g só
30 g reszelt parmezán
200 ml meleg tej
10 g friss élesztő
1 tk cukor
1 db tojássárgája
20 g olvasztott vaj

A tetejére

1 db tojás
parmezán

A parmezános csirkéhez

4 szelet csirkemell (100 g-os)
só, bors
olaj a sütéshez

A bundázáshoz

150 g panko morzsa
30 g parmezán
200 g liszt
só, bors
1 tk fokhagymapor
4 db tojás

A mártáshoz

150 g olajban eltett szárított paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 ek a szárított paradicsom olajából
200 g majonéz
őrölt bors

Az összeállításhoz

1 db mozzarella
2 nagy marék rukkola
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Mint azt jól tudjátok a parmezán az egyik kedvenc alapanyagom, amit szinte mindenbe beledobok, amibe csak lehet. Most épp egy szuperropogós hamburgerben landolt!

A bucihoz a liszteket, a sót és a parmezánt összekeverjük, a tejben pedig felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Ezután összekeverjük a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a vajat, majd az egészet alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk duplájára kelni. 

Ezután 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát, gombócot formázunk belőle, egymástól pár cm távolságra tesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsin, lefedjük, és hagyjuk kelni további 20 percet. Ezután lekenjük a tetejüket tojással, megszórjuk 1-1 nagy csipet reszelt parmezánnal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 7-8 percre, majd felvesszük 220 fokra, és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz (ez 6-7 perc).

A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A bundázáshoz összekeverjük a morzsát a reszelt parmezánnal, a lisztet a sóval, borssal és a fokhagymaporral, a tojásokat pedig felverjük egy csipet sóval. Ezután a klasszikus módon bebundázzuk a húst: lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, és kb. 1 cm magas olajban, közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, majd kiszedjük egy papírtörlőre.

A mártáshoz egy aprítógépben először lezúzzuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és a fokhagymát az olajjal, majd mehet bele a többi hozzávaló, és jól lekrémesítjük. Ezután elfelezzük a bucikat, a vágott felületükön egy száraz serpenyőben megpirítjuk őket, megkenjük a mártással, rárakjuk a húst, rátépkedünk egy kevés mozzarellát, mehet rá egy kis rukkola, is és kész is.

parmezán
Parmezános csirkés burger

Ha tetszett a parmezános csirkés burger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Parmezános sült krumplinudli fokhagymás tejföllel

Tépett csirkés szendvics sajtos káposztasalátával

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások