Hozzávalók
A bucihoz
- 300 g sima liszt
- 50 g tk liszt
- 10 g só
- 30 g reszelt parmezán
- 200 ml meleg tej
- 10 g friss élesztő
- 1 tk cukor
- 1 db tojássárgája
- 20 g olvasztott vaj
A tetejére
- 1 db tojás
- parmezán
A parmezános csirkéhez
- 4 szelet csirkemell (100 g-os)
- só, bors
- olaj a sütéshez
A bundázáshoz
- 150 g panko morzsa
- 30 g parmezán
- 200 g liszt
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 4 db tojás
A mártáshoz
- 150 g olajban eltett szárított paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek a szárított paradicsom olajából
- 200 g majonéz
- őrölt bors
Az összeállításhoz
- 1 db mozzarella
- 2 nagy marék rukkola
Hozzávalók
A bucihoz
- 300 g sima liszt
- 50 g tk liszt
- 10 g só
- 30 g reszelt parmezán
- 200 ml meleg tej
- 10 g friss élesztő
- 1 tk cukor
- 1 db tojássárgája
- 20 g olvasztott vaj
A tetejére
- 1 db tojás
- parmezán
A parmezános csirkéhez
- 4 szelet csirkemell (100 g-os)
- só, bors
- olaj a sütéshez
A bundázáshoz
- 150 g panko morzsa
- 30 g parmezán
- 200 g liszt
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 4 db tojás
A mártáshoz
- 150 g olajban eltett szárított paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek a szárított paradicsom olajából
- 200 g majonéz
- őrölt bors
Az összeállításhoz
- 1 db mozzarella
- 2 nagy marék rukkola
Mint azt jól tudjátok a parmezán az egyik kedvenc alapanyagom, amit szinte mindenbe beledobok, amibe csak lehet. Most épp egy szuperropogós hamburgerben landolt!
A bucihoz a liszteket, a sót és a parmezánt összekeverjük, a tejben pedig felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Ezután összekeverjük a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a vajat, majd az egészet alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk duplájára kelni.
Ezután 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát, gombócot formázunk belőle, egymástól pár cm távolságra tesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsin, lefedjük, és hagyjuk kelni további 20 percet. Ezután lekenjük a tetejüket tojással, megszórjuk 1-1 nagy csipet reszelt parmezánnal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 7-8 percre, majd felvesszük 220 fokra, és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz (ez 6-7 perc).
A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A bundázáshoz összekeverjük a morzsát a reszelt parmezánnal, a lisztet a sóval, borssal és a fokhagymaporral, a tojásokat pedig felverjük egy csipet sóval. Ezután a klasszikus módon bebundázzuk a húst: lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, és kb. 1 cm magas olajban, közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, majd kiszedjük egy papírtörlőre.
A mártáshoz egy aprítógépben először lezúzzuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és a fokhagymát az olajjal, majd mehet bele a többi hozzávaló, és jól lekrémesítjük. Ezután elfelezzük a bucikat, a vágott felületükön egy száraz serpenyőben megpirítjuk őket, megkenjük a mártással, rárakjuk a húst, rátépkedünk egy kevés mozzarellát, mehet rá egy kis rukkola, is és kész is.
Ha tetszett a parmezános csirkés burger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!