A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A csirkéhez
- 300 g csirkemell
- só
- bors
- olaj a sütéshez
A lilahagymachutney-hoz
- 2 ek méz
- 2 ek barna cukor
- 2 fej nagyobb lilahagyma
- 2 ek balzsamecet
- 3 ek vörösbor
- 1 csipet kakukkfű
- só
- bors
- ½ mk őrölt rozmaring
- 1 csipet őrölt fahéj
Az összeállításhoz
- 2 db kisebb baguette
- 4 szelet ementáli sajt
- 4 szelet füstölt sajt
- paradicsom
- jégsaláta
- majonéz
Csirkés-sajtos szendvics lilahagyma chutney-val
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A csirkéhez
- 300 g csirkemell
- só
- bors
- olaj a sütéshez
A lilahagymachutney-hoz
- 2 ek méz
- 2 ek barna cukor
- 2 fej nagyobb lilahagyma
- 2 ek balzsamecet
- 3 ek vörösbor
- 1 csipet kakukkfű
- só
- bors
- ½ mk őrölt rozmaring
- 1 csipet őrölt fahéj
Az összeállításhoz
- 2 db kisebb baguette
- 4 szelet ementáli sajt
- 4 szelet füstölt sajt
- paradicsom
- jégsaláta
- majonéz
Fotó: Szilágyi NóraA húst kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. A lilahagymachutney-hoz a hagymát félbevágjuk és felszeletjük. Egy kisebb edényben karamellizáljuk a cukrot és a mézet, rádobjuk a lilahagymát és pár percig kevergetjük. Felöntjük a balzsemecettel, vörösborral, hozzászórjuk a fűszereket és pár percig még főzzük, hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
Mikor kész a chutney, megkenjük vele vékony rétegben a felezett baguetteket. Rakunk rájuk pár levél jégsalátát, néhány szelet paradicsomot, megpakoljuk a csirkével, a kétféle sajttal és kevés majonézzel. Összecsukjuk a baguette feleket és egy forró grillserpenyőben megpirítjuk a szendvicseket.