Hozzávalók
A hamburgerhez
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 1 db kerek kecskesajt kettévágva (120 g)
- 2 db hamburgerzsemle
- 4 db salátalevél (pl. tölgylevélsaláta)
A zöldfűszeres szószhoz
- 100 g görög joghurt
- 50 g majonéz
- 1 ek méz
- só, bors
- 1 csokor kapor
- 1 csokor snidling
A pirított dinnyéhez
- 300 g görögdinnye
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek méz
- 2 ág rozmaring
Hozzávalók
A hamburgerhez
- 500 g darált marhahús
- só, bors
- 1 db kerek kecskesajt kettévágva (120 g)
- 2 db hamburgerzsemle
- 4 db salátalevél (pl. tölgylevélsaláta)
A zöldfűszeres szószhoz
- 100 g görög joghurt
- 50 g majonéz
- 1 ek méz
- só, bors
- 1 csokor kapor
- 1 csokor snidling
A pirított dinnyéhez
- 300 g görögdinnye
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek méz
- 2 ág rozmaring
A dinnyés-kecskesajtos marhaburgerhez a hamburgerhúst 4 részre osztjuk (125 g-os adagokra), majd szabályos húspogácsává formázzuk. A szószhoz összekeverjük a joghurtot, a majonézt, a mézet, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük az apróra vágott zöldfűszereket. A dinnyéből 4 akkora szeletet vágunk, ami jól mutat majd a zsemlében, és minden falathoz tudunk belőle harapni.
Egy serpenyőt felhevítünk, és az olívaolajon megpirítjuk a dinnyeszeletek mindkét oldalát kb. 1,5-1,5 perc alatt. Ha a dinnyének nagy magjai vannak, érdemes kiszedni belőle. Ezután rálocsoljuk a balzsamecetet, rácsorgatjuk a mézet, megszórjuk az aprított rozmaringgal, és félretesszük.
Egy másik fémnyelű serpenyőt felhevítünk, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hamburgerhúst sózzuk borsozzuk és körbepirítjuk a kecskesajtszeletekkel együtt. 2 tornyot készítünk, alulra hús kerül, ezekre a sajt, majd egy szelet dinnye és egy újabb hús. A tornyokat a serpenyővel együtt a sütőbe dobjuk kb. 5 percre.
A hamburgerzsemléket is bedobjuk a sütőbe a húspogácsák utolsó perceire, hogy átmelegedjenek, majd félbevágjuk, alul és felül is megkenjük a szósszal, majd alulra salátát teszünk, és mehet rá egy szelet dinnye. Erre kerül a húsos torony, majd a buci teteje, és az egészet összetűzzük szúrópálcával.
- Elkészítési idő: kb. 25 perc
Ha tetszett a dinnyés-kecskesajtos marhaburger recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!