Hozzávalók
A ragacsos baconhöz
- 4 szelet bacon
- 1 fej salottahagyma (60 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml juharszirup
- 1 tk 10%-os ételecet
- 2 ek édes chiliszósz
A húspogácsához
- 300 g darált marhahús
- 2 ek Worcestershire-szósz
- 2 ek étolaj
- só, bors
- 4 szelet cheddar sajt
A szószhoz
- 2 ek ketchup
- 1 ek mustár
- 2 ek majonéz
Az összeállításhoz
- 1 ek vaj
- 2 db hamburgerzsemle
- 4 levél fodros saláta
- 2 karika paradicsom
Hozzávalók
A ragacsos baconhöz
- 4 szelet bacon
- 1 fej salottahagyma (60 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml juharszirup
- 1 tk 10%-os ételecet
- 2 ek édes chiliszósz
A húspogácsához
- 300 g darált marhahús
- 2 ek Worcestershire-szósz
- 2 ek étolaj
- só, bors
- 4 szelet cheddar sajt
A szószhoz
- 2 ek ketchup
- 1 ek mustár
- 2 ek majonéz
Az összeállításhoz
- 1 ek vaj
- 2 db hamburgerzsemle
- 4 levél fodros saláta
- 2 karika paradicsom
Így készül a BLT burger.
A bacon zsírját egy serpenyőben, közepes hőfokon kb. 4 perc alatt kisütjük, majd a megpirult szeleteket félretesszük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a finomra vágott salotta- és fokhagymát. Felöntjük a juharsziruppal, majd fél perc forralás után hozzáadjuk az ecetet és az édes chiliszószt is. Visszatesszük a baconöket a serpenyőbe, és közepes hőfokon besűrítjük az egészet – ez kb. 1 perc. Amikor a szirup szépen rátapad a baconre, kivesszük és ismét félretesszük tálalásig.
A darált húsban elkeverjük a Worcestershire-szószt. Olajat melegítünk egy serpenyőben. A húsból 2 egyforma gombócot formázunk, majd beletesszük a serpenyőbe, egy lapos eszközzel kb. 0,5 centi vastagságúra préseljük a húst, és a kívánt készültségi foktól függően oldalanként 1-3 perc alatt megsütjük. Amikor megfordítottuk a húst, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletelt cheddar sajtot, majd egy másik serpenyővel vagy fedővel lefedjük, hogy a keletkező hőtől ráolvadjon a sajt.
A szószhoz egy tálban összekeverjük a ketchupot, a mustárt és a majonézt.
Vajat olvasztunk abban a serpenyőben, amiben a hús is sült, majd a félbevágott zsemlék mindkét oldalát kb. 1 perc alatt kissé megpirítjuk. Megkenjük a zsemle alját a szósszal, rátesszük fodros salátaleveleket, majd a húst, a bacont és egy karika paradicsomot. Végül a zsemlék tetejét is megkenjük a szósszal, és befedjük vele a hamburgereket.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a BLT burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!