Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2
darab szendvicshez
+
2 szelet sertéskaraj (kb. 140-150 g / szelet)
só, bors
50 ml olaj
120 g gyulai kolbász
3 gerezd fokhagyma
20 ml olívaolaj
2 db babérlevél
250 ml passata
1 csipet füstölt paprika vagy pirospaprika
250 ml sör

Az összeállításhoz

4 szelet kenyér
2 szelet sonka
4 szelet edami sajt
2 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Francesinha, a brutális portugál melegszendvics

Portugál kocsmakaja, egy brutális melegszendvics sörös-paradicsomos mártással, amit minden kocsma a saját változatában készít.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

2
darab szendvicshez
+
2 szelet sertéskaraj (kb. 140-150 g / szelet)
só, bors
50 ml olaj
120 g gyulai kolbász
3 gerezd fokhagyma
20 ml olívaolaj
2 db babérlevél
250 ml passata
1 csipet füstölt paprika vagy pirospaprika
250 ml sör

Az összeállításhoz

4 szelet kenyér
2 szelet sonka
4 szelet edami sajt
2 db tojás
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kenyérszeleteket szárazon megpirítjuk egy serpenyőben.

A karajt félcentisre lapítjuk, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben az olajon mindkét oldalát másfél percig sütjük, majd félretesszük.

A kolbászt félbevágjuk, hosszában felszeleteljük, majd a forró serpenyőben lepirítjuk. Félretesszük, a hús mellé, hogy átvegye a zsíros kolbászszaftot.

A fokhagymát felszeleteljük, és ugyanabban a serpenyőben lepirítjuk a visszamaradt zsíron, hozzáadunk még 2 evőkanálnyi olívaolajat, mellédobjuk a babérlevelet, felöntjük a passatával, füstölt paprikával fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, és kicsit visszaforraljuk. Ezután felöntjük a sörrel, majd 10 percig erős lángon rotyogtatjuk. A sűrű szószhoz 40-50 ml vizet öntünk, és összeforraljuk. 

Ha elkészült a szósz, összerakjuk a szendvicseket: egy szelet kenyérre egy szelet sonkát teszünk, rá a sült karajt, 2-3 szelet kolbászt, egy szelet edami sajtot, majd rátesszük a másik szelet kenyeret, végül egy szelet sajttal lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen, amíg megolvad a szendvicseken a sajt. Közben a serpenyőben 1-1 tükörtojást sütünk, rátesszük a szendvicsek tetejére, nyakon öntjük a sörös mártással, és egy jó adag sült krumplival vagy magában is tálalhatjuk.

francesinha, a portugál melegszendvics
Francesinha

Ha tetszett a francesinha, a portugál melegszendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások