Hirdetés
Instant

Hozzávalók

2
burgerhez
+

A vörösboros mártáshoz

3 szál újhagyma
20 g vaj
só, bors
100 ml vörösbor
100 ml víz

A majonézhez

180 g olaj
1 db tojás
citrom leve (negyed darabé)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk mustár
1 tk füstölt paprika

A zöldséghez

25 g vaj
50 g bébispenót

A húspogácsához

400 g darált marhahús
só, bors
80 g comté sajt vagy amilyet szerettek

A flambírozott libamájhoz

150 g hízott libamáj
100 ml rum

Az összeállításhoz

2 db hamburgerzsemle
50 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Francia álomburger

Ennek a burgernek sem kell nagyon szégyenkeznie, ugyanis a libamájtól kezdve a különleges sajton át a vörösboros mártáson keresztül a házi, fokhagymás majonézig minden imádott dolog IS belekerült.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
burgerhez
+

A vörösboros mártáshoz

3 szál újhagyma
20 g vaj
só, bors
100 ml vörösbor
100 ml víz

A majonézhez

180 g olaj
1 db tojás
citrom leve (negyed darabé)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk mustár
1 tk füstölt paprika

A zöldséghez

25 g vaj
50 g bébispenót

A húspogácsához

400 g darált marhahús
só, bors
80 g comté sajt vagy amilyet szerettek

A flambírozott libamájhoz

150 g hízott libamáj
100 ml rum

Az összeállításhoz

2 db hamburgerzsemle
50 g vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A mártáshoz a vajon megfuttatjuk az apróra vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a bor és víz keverékével, és folyamatos forralás mellett sűrűre főzzük.

A majonéz összetevőit egy edénybe tesszük, majd botmixerrel egyenletesen, alulról felfelé irányuló mozgással összekeverjük, amíg ki nem alakul az emulzió.

A spenótot kevés vajon kicsit megpároljuk.

A marhahúsból pogácsát formálunk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát a kívánt átsütöttségűre grillezzük, a fordítás után a második felére pedig comté sajtot olvasztunk.

Francia álomburger

A zsemlét félbe vágjuk,  a belső felét megkenjük vajjal, majd megpirítjuk.

A libamájszeletet elkezdjük pirítani, majd fordítás után kevés rumot adunk hozzá, melyet begyújtunk, és így fejezzük be.

Jöhet az összeállítás: a pirult zsemle alját megkenjük a majonézzel, erre kerül a bébispenót, a húspogácsa, a libamáj, valamint a vörösboros mártás. A zsemle tetejét is megkenjük a majonézzel, egybe fordítjuk és készen is vagyunk!

Ha tetszett az francia álomburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások