Hirdetés

Hozzávalók

3
főre
+
2 fej vöröshagyma
500 g darált marhahús
só, bors
1 mk fokhagymapor
1 mk zárított vöröshagyma
1 csomag lapka cheddar sajt
1 db csemegeuborka
ketchup
mustár
3 db szezámmagos hamburgerzsömle
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Homemade dupla sajtos hamburger

Azért valljuk be, szinte mindenkivel előfordul, hogy megkívánja a gyorséttermi hamburgereket. Na most ha van otthon egy szabad fél órád, akkor simán összedobhatod a kedvenc hamburgered, ami otthoni változatban még szuperebb lesz, ráadásul kényelmesen be is tolhatod a kanapén üldögélve akár már ma este is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

3
főre
+
2 fej vöröshagyma
500 g darált marhahús
só, bors
1 mk fokhagymapor
1 mk zárított vöröshagyma
1 csomag lapka cheddar sajt
1 db csemegeuborka
ketchup
mustár
3 db szezámmagos hamburgerzsömle
Bevásárlólistához adom

A vöröshagymát félbevágjuk, felszeleteljük majd mikrohullámú sütőben, alacsony fokozaton kb. 8-10 perc alatt dehidratálom. A darált húst sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a fokhagymaport és a szárított vöröshagymát, majd kézzel jól összegyúrjuk. A fűszerezett húst hat részre osztjuk, így kb. 7-8 dkg-os húspogácsákat kapunk, és egyenként, sütőpapír között, egy lábas segítségével ujjnyi vastagságúra lapítjuk. A bucikat kettévágjuk.

Egy serpenyőt kevés olajjal felhevítünk és megsütjük rajta a hamburgerpogácsákat. Ezekre kerül egy-egy szelet sajt. Az összeállításnál a kettévágott buci aljára kerül egy sajtos húspogácsa, erre még egy ebből a gyönyörűségből, majd pár szelet hagyma, és csemegeuborka karika. A bucik kalapjait beborítjuk ketchuppal és mustárral és megkoronázzuk vele a hamburgerünket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások