Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
800 g marhaszegy (egyben)
3 fej vöröshagyma
500 ml világos sör
olaj

A száraz páchoz

1 ek barna cukor
1 ek pirospaprika
1 tk cayenne bors
1 tk só
1 tk tört bors

A káposztasalátához

100 g majonéz
500 g tejföl
25 g mustár
50 g ecetes torma
200 g fejes káposzta
1 csokor újhagyma
½ db citrom facsart leve

A BBQ szószhoz

100 g ketchup
100 ml almaecet
50 ml szójaszósz
100 g barna cukor
25 g Worcester szósz
1 tk fokhagymapor

A buggyantott tojáshoz

4 db tojás
1 tk ecet

A hollandi mártáshoz

100 g vaj
2 db tojássárgája
1 db lime
só, bors

Az összeállításhoz

4 szelet kalács
50 g vaj
1 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Marhaszegyes-buggyantott tojásos szendvics

Ez a húsvéti kreáció a dekadencia magasfoka, a Budapest-Párizs-Texas háromszög origója, és az idei év hivatalos húsvéti kajája - kinek kell a sonka, ha ilyet is készíthettek?
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
800 g marhaszegy (egyben)
3 fej vöröshagyma
500 ml világos sör
olaj

A száraz páchoz

1 ek barna cukor
1 ek pirospaprika
1 tk cayenne bors
1 tk só
1 tk tört bors

A káposztasalátához

100 g majonéz
500 g tejföl
25 g mustár
50 g ecetes torma
200 g fejes káposzta
1 csokor újhagyma
½ db citrom facsart leve

A BBQ szószhoz

100 g ketchup
100 ml almaecet
50 ml szójaszósz
100 g barna cukor
25 g Worcester szósz
1 tk fokhagymapor

A buggyantott tojáshoz

4 db tojás
1 tk ecet

A hollandi mártáshoz

100 g vaj
2 db tojássárgája
1 db lime
só, bors

Az összeállításhoz

4 szelet kalács
50 g vaj
1 gerezd fokhagyma
Bevásárlólistához adom

A rub, azaz a száraz pác összetevőit összekeverjük, majd bekenjük olajjal a húst, és alaposan belemasszírozzuk a fűszereket. A hagymát felszeleteljük és egy kisebb tepsibe pakoljuk, meglocsoljuk a sörrel, és erre ültetjük a befűszerezett húst. Először 8-10 percig sütjük 230 fok felső grillen zsíros felével fölfelé, majd lefedjük a tepsit fóliával. 160 fokra és légkeverésre állítjuk a sütőt, és kb. 4 órán keresztül sütjük, vagy amíg meg nem puhul.

A káposztasalátához összekeverjük a majonézt a tormával, tejföllel, mustárral, belefacsarjuk a citrom levét, majd belekarikázzuk az újhagymát és vékonyra szelve hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, állítunk az ízeken.

A barbecue szósz összetevőit egy lábosban összefőzzük és kicsit besűrítjük, a ketchup édességétől  függően, ha szükséges, adunk hozzá még cukrot vagy ecetet, hogy szép kerek mártást kapjunk.

Egy nagyobb lábosban vizet gyöngyöztetünk, beleöntünk egy kevés ecetet, majd egy tojást feltörünk egy külön edénybe. Egy kanállal örvényt képzünk a vízbe, ebbe csúsztatjuk a tojást óvatosan, majd pontosan 3 percig főzzük, végül jéghideg vízbe szedjük át.  

A marhaszegyes szendvics tálalása

A hollandi mártáshoz a tojások sárgáját vízgőz felett elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk két részletben a vajat. Miután elolvadt a vaj, belefacsarjuk a lime levét. Sózzuk, borsozzuk. Szobahőmérsékleten tároljuk felhasználásig.

A kalácsszeletek mindkét oldalát vajon megpirítjuk, majd egyik oldalukat felezett fokhagymával bedörzsöljük. A másik oldalára teszünk a káposztasalátából, a felszeletelt marhaszegyből, erre kerül a barbecue szósz és a hollandi mártás, végül a buggyantott tojással koronázzuk meg.

Ha tetszett a marhaszegyes szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások