Hirdetés
Karácsonyi menü

OMG: kalácsburger hollandi mártással és húsvéti sonkával :O

Hozzávalók

A hollandi mártáshoz

2 db tojás sárgája
10 dkg hideg vaj
szerecsendió
½ db citrom leve
bors

A buggyantott tojáshoz

víz
1 ek ecet
1 mk só
1 db tojás

A húspogácsához

140 g darált marhahús
bors
1 kis marék reszelt gouda sajt

A kalácsburgerhez

2 szelet kalács
1 kis csokor újhagyma
2 db vékony szelet sonka
snidling
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

OMG: kalácsburger hollandi mártással és húsvéti sonkával :O

Hogy a húsvét ne csak a klasszik menüsorról szóljon, most hozunk nektek egy brutál burgert, ami annyira jó, hogy még a kalács és sonkaszeletek is belepirulnak miközben készül!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

A hollandi mártáshoz

2 db tojás sárgája
10 dkg hideg vaj
szerecsendió
½ db citrom leve
bors

A buggyantott tojáshoz

víz
1 ek ecet
1 mk só
1 db tojás

A húspogácsához

140 g darált marhahús
bors
1 kis marék reszelt gouda sajt

A kalácsburgerhez

2 szelet kalács
1 kis csokor újhagyma
2 db vékony szelet sonka
snidling
Bevásárlólistához adom

 

A tojások sárgáját vízgőz felett elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk két részletben a vajat. Miután elolvadt a vaj, belereszeljük a szerecsendiót és belefacsarjuk a citrom levét. Szobahőmérsékleten tároljuk felhasználásig.

A buggyantott tojáshoz egy csészébe törjük a friss tojást. A forrásban lévő vízhez adjuk az ecetet és a sót, körkörösen elkeverjük a vizet, majd belecsobbantjuk a tojást. 3 percig főzzük, majd kihalásszuk és egy tál hideg vízbe rakjuk.

kalacsburger.jpg

A marhahúsból pogácsát formázunk, majd kevés olajon, egy forró serpenyőben mindkét oldalát megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk, majd ráhalmozzuk a sajtot, és lefedjük, hogy a hőtől ráolvadjon a sajt a húspogácsára.

A kalács és sonkaszeleteket lepirítjuk, majd összeállítjuk a burgert.

kalacsburger_2.jpg

Egy megpirított kalácsszeletet megkenünk hollandi mártással, erre halmozunk egy kis adag vékonyra vágott újhagymát. Rárakjuk a sajtos húspogácsát, mehetnek rá a pirult sonkaszeletek, egy buggyantott tojás, kevés apróra vágott snidling, majd az egészre ráborítjuk a másik szelet kalácsot és már ehetjük is!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások