Hozzávalók
A hollandi mártáshoz
- 2 db tojás sárgája
- 10 dkg hideg vaj
- szerecsendió
- ½ db citrom leve
- só
- bors
A buggyantott tojáshoz
- víz
- 1 ek ecet
- 1 mk só
- 1 db tojás
A húspogácsához
- 140 g darált marhahús
- só
- bors
- 1 kis marék reszelt gouda sajt
A kalácsburgerhez
- 2 szelet kalács
- 1 kis csokor újhagyma
- 2 db vékony szelet sonka
- snidling
Hozzávalók
A hollandi mártáshoz
- 2 db tojás sárgája
- 10 dkg hideg vaj
- szerecsendió
- ½ db citrom leve
- só
- bors
A buggyantott tojáshoz
- víz
- 1 ek ecet
- 1 mk só
- 1 db tojás
A húspogácsához
- 140 g darált marhahús
- só
- bors
- 1 kis marék reszelt gouda sajt
A kalácsburgerhez
- 2 szelet kalács
- 1 kis csokor újhagyma
- 2 db vékony szelet sonka
- snidling
A tojások sárgáját vízgőz felett elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk két részletben a vajat. Miután elolvadt a vaj, belereszeljük a szerecsendiót és belefacsarjuk a citrom levét. Szobahőmérsékleten tároljuk felhasználásig.
A buggyantott tojáshoz egy csészébe törjük a friss tojást. A forrásban lévő vízhez adjuk az ecetet és a sót, körkörösen elkeverjük a vizet, majd belecsobbantjuk a tojást. 3 percig főzzük, majd kihalásszuk és egy tál hideg vízbe rakjuk.
A marhahúsból pogácsát formázunk, majd kevés olajon, egy forró serpenyőben mindkét oldalát megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk, majd ráhalmozzuk a sajtot, és lefedjük, hogy a hőtől ráolvadjon a sajt a húspogácsára.
A kalács és sonkaszeleteket lepirítjuk, majd összeállítjuk a burgert.
Egy megpirított kalácsszeletet megkenünk hollandi mártással, erre halmozunk egy kis adag vékonyra vágott újhagymát. Rárakjuk a sajtos húspogácsát, mehetnek rá a pirult sonkaszeletek, egy buggyantott tojás, kevés apróra vágott snidling, majd az egészre ráborítjuk a másik szelet kalácsot és már ehetjük is!