Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- 2 marék friss spenót
- 30 g parmezán
- 50 g vaj
- 4 szelet kovászos vagy teljes kiőrlésű barna kenyér
A sajtkrémhez
- 125 g krémsajt
- 6 - 7 szem aszalt paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- 2 marék friss spenót
- 30 g parmezán
- 50 g vaj
- 4 szelet kovászos vagy teljes kiőrlésű barna kenyér
A sajtkrémhez
- 125 g krémsajt
- 6 - 7 szem aszalt paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
A bacont száraz serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A sajtkrém hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. Nem kell, hogy teljesen krémes állaga legyen, az aszalt paradicsom maradhat darabos.
A kenyészeletek egyik felét megkenjük a sajtkrémmel, rápakoljuk a sült bacont, majd a spenótot. Rárakjuk a másik kenyérszeletet és egy serpenyőben felolvasztjuk a lereszelt parmezán negyedét. Rárakjuk a szendvicset és addig pirítjuk, amíg a tetejét meg nem kenjük egy kis vajjal és rászórjuk a parmezán másik negyedét. Megfordítjuk a spatulával és a másik oldalát 2-3 percig pirítjuk, majd a másik szendvicset is ugyanígy megsütjük. Friss zöldsalival vagy csak magában tálaljuk.
Ha tetszett Lilla kedvenc baconös szendvicse, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!