Hirdetés
Green Kitchen

Mongol húsos szendvics

Hozzávalók

2
főre
+
2 szelet tarja (150-180 g)
só, bors
1 csipet római kömény
1 szál répa (nagy)
1 fej fehér hagyma (nagy)
0.25 fej káposzta
1 ek vaj
1 csipet cukor
4 ek majonéz
szeletelt kenyér, vagy puha, jó minőségű hot dog kifli
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mongol húsos szendvics

Mindenhol van valami kultikus étel. Nálunk, Hajdúszoboszlón, nagyon rég a „mongol szendvics” volt az: a diszkóból hazafelé, éjszaka pont jól jött ez a megfáradt gyomornak (fejnek)... Az elnevezés egyébként a mongol káposztasalátából ered, amit Hajdúszoboszlón anno a Karikás étterem készített. Íme a mongol húsos szendvics a saját olvasatomban.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 szelet tarja (150-180 g)
só, bors
1 csipet római kömény
1 szál répa (nagy)
1 fej fehér hagyma (nagy)
0.25 fej káposzta
1 ek vaj
1 csipet cukor
4 ek majonéz
szeletelt kenyér, vagy puha, jó minőségű hot dog kifli
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tarjaszeleteket egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a római köménnyel, minden oldalát jó alaposan bedörzsöljük, majd 220 fokra előmelegített sütőben, fólia nélkül, 20 percig sütjük.

A répát megtisztítjuk és lereszeljük, a hagymát felkarikázzuk, a káposztát pedig vékonyan felszeljük. Egy evőkanál vajat olvasztunk egy serpenyőben, és közepes lángon, picit sózva és cukrozva megdinszteljük a zöldségeket, de csak annyira, hogy ress-roppanósak maradjanak. Mikor kész, félrehúzzuk, és még melegen összekeverjük a majonézzel.

Amikor a hús elkészült, kivesszük a tepsiből, hagyjuk pár percet pihenni, majd felszeleteljük, és a zöldségek közé keverjük.

Félbevágott kiflibe, vagy két szelet kenyér közé halmozzuk, és tálaljuk.

Mongol húsos szendvics
Mongol húsos szendvics

Ha tetszett a mongol húsos szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek is érdekelhetnek:

Lancashire hot pot – rakott krumpli Angliából

Savanyú káposztás sült tarja

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások