Hozzávalók
- 2 szelet tarja (150-180 g)
- só, bors
- 1 csipet római kömény
- 1 szál répa (nagy)
- 1 fej fehér hagyma (nagy)
- 0.25 fej káposzta
- 1 ek vaj
- 1 csipet cukor
- 4 ek majonéz
- szeletelt kenyér, vagy puha, jó minőségű hot dog kifli
Hozzávalók
- 2 szelet tarja (150-180 g)
- só, bors
- 1 csipet római kömény
- 1 szál répa (nagy)
- 1 fej fehér hagyma (nagy)
- 0.25 fej káposzta
- 1 ek vaj
- 1 csipet cukor
- 4 ek majonéz
- szeletelt kenyér, vagy puha, jó minőségű hot dog kifli
A tarjaszeleteket egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a római köménnyel, minden oldalát jó alaposan bedörzsöljük, majd 220 fokra előmelegített sütőben, fólia nélkül, 20 percig sütjük.
A répát megtisztítjuk és lereszeljük, a hagymát felkarikázzuk, a káposztát pedig vékonyan felszeljük. Egy evőkanál vajat olvasztunk egy serpenyőben, és közepes lángon, picit sózva és cukrozva megdinszteljük a zöldségeket, de csak annyira, hogy ress-roppanósak maradjanak. Mikor kész, félrehúzzuk, és még melegen összekeverjük a majonézzel.
Amikor a hús elkészült, kivesszük a tepsiből, hagyjuk pár percet pihenni, majd felszeleteljük, és a zöldségek közé keverjük.
Félbevágott kiflibe, vagy két szelet kenyér közé halmozzuk, és tálaljuk.
Ha tetszett a mongol húsos szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!