Hozzávalók
A fasírthoz
- 250 g darált sertéshús
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 db száraz zsömle vagy 1 szelet száraz kenyér héj nélkül
- só, bors
- 2 tk pirospaprika
- 150 g zsemlemorzsa
- olaj sütéshez
Az összeállításhoz
- 4 db császárzsömle
- 150 g csalamádé
- 60 g Erős Zoli csípős szósz
- 60 g majonéz
- 1 fej lilahagyma
- 4 szelet ömlesztett lapkasajt
Hozzávalók
A fasírthoz
- 250 g darált sertéshús
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 db száraz zsömle vagy 1 szelet száraz kenyér héj nélkül
- só, bors
- 2 tk pirospaprika
- 150 g zsemlemorzsa
- olaj sütéshez
Az összeállításhoz
- 4 db császárzsömle
- 150 g csalamádé
- 60 g Erős Zoli csípős szósz
- 60 g majonéz
- 1 fej lilahagyma
- 4 szelet ömlesztett lapkasajt
A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Eközben a száraz kenyeret/zsömlét beáztatjuk egy kis vízbe és 5 perc múlva kifacsarjuk.
A darált húshoz adjuk a lepirított hagymát és a kinyomkodott kenyeret, majd beleütjük a tojást. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és összegyúrjuk. Nagyjából stabil állagot kell, hogy kapjunk, ha túl folyós, egy kevés zsemlemorzsával tudunk rajta fixálni.
A masszát kipogácsázzuk, inkább lapos, nem túl nagy fasírtokat formázunk belőle. Meghengergetjük zsemlemorzsában és 160 fokos, nem túl forró olajban, szép lassan kisütjük őket (vigyázzunk ne legyen túl forró, mert akkor a belseje nem tud átsülni). A császárzsemléket félbevágjuk, egyik oldalukat megkenjük majonézzel, a másikat pedig a csípős szósszal. Alulra kerül egy nagy adag csalamádé, erre a fasírt, rá egy szelet lapkasajt, valamint pár karika lilahagyma.