Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2
szendvicshez
+
2 db kb. 300 g-os csirkemellfilé egyben
100 g krémsajt
4 szelet fekete-erdei sonka
só, bors
100 g liszt
2 db tojás
100 g panko morzsa
olaj a sütéshez

Az uborkasalátához

1 db kígyóuborka
½ fej vöröshagyma
2 ek só
200 ml víz
100 g almaecet
50 g barna cukor
1 ek mustármag
só, bors

A szószhoz

100 g majonéz
1 ek füstölt paprika
1 ek csípős szósz
1 tk fokhagymapor

Az összeállításhoz

2 db hamburgerzsemle
50 g vaj
4 levél szívsaláta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Krémsajttal és sonkával töltött rántott húsos szendvics

A szendvicsekben az a jó, hogy végtelen táptalajt biztosítanak a kreativitásnak, egyben olyan ízbombákat lehet belőlük összepakolni, ami garantáltan mindenkinek elnyeri a tetszését. Ez a recept is egy ilyen.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
szendvicshez
+
2 db kb. 300 g-os csirkemellfilé egyben
100 g krémsajt
4 szelet fekete-erdei sonka
só, bors
100 g liszt
2 db tojás
100 g panko morzsa
olaj a sütéshez

Az uborkasalátához

1 db kígyóuborka
½ fej vöröshagyma
2 ek só
200 ml víz
100 g almaecet
50 g barna cukor
1 ek mustármag
só, bors

A szószhoz

100 g majonéz
1 ek füstölt paprika
1 ek csípős szósz
1 tk fokhagymapor

Az összeállításhoz

2 db hamburgerzsemle
50 g vaj
4 levél szívsaláta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az uborkát és a hagymát felszeleteljük, lesózva negyedórát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Az vizet, az ecetet, a cukrot, a mustármagot, a sót és borsot egy lábosban összeforraljuk, míg fel nem oldódik a cukor, majd hozzáadjuk a zöldségeket, további öt percig közepes lángon főzzük, majd hagyjuk lehűlni. A szósz összetevőit összekeverjük.

A csirkébe vastagabb, rövidebb oldala felől egy éles késsel lyukat vágunk, és ebbe kanalazzuk először a krémsajtot, belenyomjuk a feltekert sonkát, majd még egy kevés krémsajttal zárjuk. Fogpiszkálóval lezárjuk a nyílást, végül liszt, fűszerezett tojás és panko morzsa keverékébe panírozzuk, és 160 fok körüli olajban kisütjük, vigyázva, hogy a belseje is megsüljön, de a külseje ne égjen meg.

A félbevágott zsemlék belső felét kevés vajon megpirítjuk. A pirult zsemle alját megkenjük a szósszal, erre kerül a saláta, a töltött rántott hús, a savanyúság, majd a buci tetejét is megszószozzuk, és készen is vagyunk!

Ha tetszett a krémsajttal és sonkával töltött csirkés szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások