Hozzávalók
Az “orosz dresszinghez”
- 3 ek majonéz
- 3 ek ketchup
- 1 tk ecetes torma
- frissen őrölt bors
- ½ csokor kapor
- 0.25 mk Worcester szósz
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor (elhagyható)
Az összeállításhoz
- 4 szelet rozskenyér
- 2 - 2 ek a dresszingből
- 10 - 12 szelet ementáli sajt
- 15 - 20 szelet főtt marhasonka
- 2 marék savanyú káposzta
- 1 ek vaj
Hozzávalók
Az “orosz dresszinghez”
- 3 ek majonéz
- 3 ek ketchup
- 1 tk ecetes torma
- frissen őrölt bors
- ½ csokor kapor
- 0.25 mk Worcester szósz
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor (elhagyható)
Az összeállításhoz
- 4 szelet rozskenyér
- 2 - 2 ek a dresszingből
- 10 - 12 szelet ementáli sajt
- 15 - 20 szelet főtt marhasonka
- 2 marék savanyú káposzta
- 1 ek vaj
A Reuben szendvicset a dresszing elkészítésével kezdjük. Ehhez 1:1 arányban összekeverjük a majonézt és a ketchupot. Hozzáadjuk a tormát, megszórjuk borssal, frissen aprított kaporral, meglocsoljuk a Worcester szósszal, kicsit megsózzuk, és az egészet alaposan összekeverjük. Ízlés szerint teszünk bele cukrot is.
Egy serpenyőt közepes lángon felhevítünk. A kenyereket megkenjük a dresszinggel, az egyik felét megpakoljuk az ementáli sajttal, majd még ennél is több marhasonkát teszünk rá (ez helyettesíthető bármilyen kedvenc sonkával). Erre pakoljuk a savanyú káposztát, amire egy újabb réteg sajt kerül, végül a másik kenyérszelettel zárjuk a sort.
A vajat a serpenyőbe dobjuk, a szendvicsek tetejét megkenjük még egy kis dresszinggel, és ezzel az oldalával lefelé a felforrósodott, vajtól csillogó serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalát szépen megpirítjuk, majd még 5 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hogy tőkéletesen olvadt legyen a sajt, és minden jól átmelegedjen.
Ízlés szerint sült krumplival vagy chipsszel tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Ha tetszett a Reuben szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!