A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 4 szelet fehér/húsos szalonna
- 800 g csont nelküli tarja
- só, bors
- 4 db cipó formájú zsömle
- 50 g vaj
- 8 szelet füstölt sajt
A káposztasalátához
- 200 g fehér káposzta
- 1 fej hagyma
- só
- 200 ml víz
- 50 g ecet
- 30 g barna cukor
- 1 tk tört köménymag
- fehér bors
A majonézhez
- 500 ml olaj (repceolaj is lehet)
- 3 db tojás
- 1 ek barna cukor
- 1 ek mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk füstölt pirospaprika
- só, bors
A póréhagymachipshez
- 1 szál póréhagyma
- olaj a sütéshez
- só
Tarjás szendvics magyaros káposztasalátával
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 4 szelet fehér/húsos szalonna
- 800 g csont nelküli tarja
- só, bors
- 4 db cipó formájú zsömle
- 50 g vaj
- 8 szelet füstölt sajt
A káposztasalátához
- 200 g fehér káposzta
- 1 fej hagyma
- só
- 200 ml víz
- 50 g ecet
- 30 g barna cukor
- 1 tk tört köménymag
- fehér bors
A majonézhez
- 500 ml olaj (repceolaj is lehet)
- 3 db tojás
- 1 ek barna cukor
- 1 ek mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk füstölt pirospaprika
- só, bors
A póréhagymachipshez
- 1 szál póréhagyma
- olaj a sütéshez
- só
A káposztát és a hagymát vékonyra szeleteljük, és lesózva fél órát állni hagyjuk. Ha letelt az idő, kinyomjuk a levét. A vízhez hozzáadjuk az ecetet, a cukrot és a fűszereket, alaposan elkeverjük, ráöntjük a száraz hozzávalókra, és felhasználásig állni hagyjuk.
A majonézhez egy nagyobb edénybe tesszük az összes hozzávalót, majd egy botmixerrel alulról elkezdjük összeturmixolni úgy, hogy lassan húzzuk felfelé a mixert, míg el nem készül a krém. A majonézt felhasználásig hűtőben tároljuk, a maradékot pedig később is felhasználhatjuk.
A póréhagymát keresztben 8-10 cm-es darabokra vágjuk, azokból vékony szálakat szeletelünk, melyet 160-170 fokos olajban ropogósra sütünk, vigyázva, hogy ne égjen meg. Papírtörlőre szedjük és sóval ízesítjük.
A szalonnaszeleteket beirdaljuk, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
A tarját kicsit kiklopfoljuk, majd a szalonna zsírján mindkét oldalát kisütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Tipp: vágjuk be kicsit a hús oldalait, így nem fog felpöndörödni.
A félbevágott zsömléket vajon megpirítjuk, majd a serpenyőben zsömlénként két szelet sajtot hőkezelünk, és ha már kicsit pirult és olvadt is, ráborítjuk a zsömle alját, és úgy szedjük fel a serpenyőből.
A sajtos zsömlére tesszük a felszeletelt tarját, erre szedünk a lecsöpögtetett káposztasalátából, majd rárakjuk a sült szalonnát és a póréhagymachipset. Végül a tetejére kerülő pirult zsömle belső felét megkenjük a majonézzel, és készen is vagyunk.