Hirdetés

Hozzávalók

4
burgerhez
+
4 szelet fehér/húsos szalonna
800 g csont nelküli tarja
só, bors
4 db cipó formájú zsömle
50 g vaj
8 szelet füstölt sajt

A káposztasalátához

200 g fehér káposzta
1 fej hagyma
200 ml víz
50 g ecet
30 g barna cukor
1 tk tört köménymag
fehér bors

A majonézhez

500 ml olaj (repceolaj is lehet)
3 db tojás
1 ek barna cukor
1 ek mustár
1 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 tk füstölt pirospaprika
só, bors

A póréhagymachipshez

1 szál póréhagyma
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Tarjás szendvics magyaros káposztasalátával

Ez a szendó a magyaros ízvilág csimborasszója, telt ízek, zsír és szósz – mi kell még?
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
burgerhez
+
4 szelet fehér/húsos szalonna
800 g csont nelküli tarja
só, bors
4 db cipó formájú zsömle
50 g vaj
8 szelet füstölt sajt

A káposztasalátához

200 g fehér káposzta
1 fej hagyma
200 ml víz
50 g ecet
30 g barna cukor
1 tk tört köménymag
fehér bors

A majonézhez

500 ml olaj (repceolaj is lehet)
3 db tojás
1 ek barna cukor
1 ek mustár
1 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 tk füstölt pirospaprika
só, bors

A póréhagymachipshez

1 szál póréhagyma
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A káposztát és a hagymát vékonyra szeleteljük, és lesózva fél órát állni hagyjuk. Ha letelt az idő, kinyomjuk a levét. A vízhez hozzáadjuk az ecetet, a cukrot és a fűszereket, alaposan elkeverjük, ráöntjük a száraz hozzávalókra, és felhasználásig állni hagyjuk.

A majonézhez egy nagyobb edénybe tesszük az összes hozzávalót, majd egy botmixerrel alulról elkezdjük összeturmixolni úgy, hogy lassan húzzuk felfelé a mixert, míg el nem készül a krém. A majonézt felhasználásig hűtőben tároljuk, a maradékot pedig később is felhasználhatjuk.

A póréhagymát keresztben 8-10 cm-es darabokra vágjuk, azokból vékony szálakat szeletelünk, melyet 160-170 fokos olajban ropogósra sütünk, vigyázva, hogy ne égjen meg. Papírtörlőre szedjük és sóval ízesítjük.

A szalonnaszeleteket beirdaljuk, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

A tarját kicsit kiklopfoljuk, majd a szalonna zsírján mindkét oldalát kisütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Tipp: vágjuk be kicsit a hús oldalait, így nem fog felpöndörödni.

A félbevágott zsömléket vajon megpirítjuk, majd a serpenyőben zsömlénként két szelet sajtot hőkezelünk, és ha már kicsit pirult és olvadt is, ráborítjuk a zsömle alját, és úgy szedjük fel a serpenyőből.

A sajtos zsömlére tesszük a felszeletelt tarját, erre szedünk a lecsöpögtetett káposztasalátából, majd rárakjuk a sült szalonnát és a póréhagymachipset. Végül a tetejére kerülő pirult zsömle belső felét megkenjük a majonézzel, és készen is vagyunk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások