Hozzávalók
A marhahúspogácsához
- 300 g darált marhahús
- só, bors
- 4 szelet cheddar
A marinált lila hagymához
- 1 fej lila hagyma
- 200 ml víz
- 1 ek barna cukor
- 2 ek háztartási ecet
A hamburgerszószhoz
- 50 g majonéz
- 25 g ketchup
- 10 g mustár
- 1 tk csípős szósz
A zöldfűszeres majonézhez
- 100 g majonéz
- 1 tk friss rozmaring
- 1 tk friss kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
A mézes-mustáros szószhoz
- 40 g majonéz
- 40 g mustár
- 1 ek méz
- ½ db lime leve
A rántott csirkéhez
- 200 g csirkemellfilé
- 100 g búzaliszt
- 2 db tojás
- 100 g panko morzsa
- só, bors
- olaj a sütéshez
A tarjához
- 2 szelet csont nélküli sertéstarja
- 2 ek olaj
- só, bors
Az összeállításhoz
- 8 szelet bacon
- 2 db szezámmal szórt hamburgerzsemle
- 1 db paradicsom
- 4 levél római saláta
- 100 g savanyú uborka
Triplaszintes burger
Hozzávalók
A marhahúspogácsához
- 300 g darált marhahús
- só, bors
- 4 szelet cheddar
A marinált lila hagymához
- 1 fej lila hagyma
- 200 ml víz
- 1 ek barna cukor
- 2 ek háztartási ecet
A hamburgerszószhoz
- 50 g majonéz
- 25 g ketchup
- 10 g mustár
- 1 tk csípős szósz
A zöldfűszeres majonézhez
- 100 g majonéz
- 1 tk friss rozmaring
- 1 tk friss kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
A mézes-mustáros szószhoz
- 40 g majonéz
- 40 g mustár
- 1 ek méz
- ½ db lime leve
A rántott csirkéhez
- 200 g csirkemellfilé
- 100 g búzaliszt
- 2 db tojás
- 100 g panko morzsa
- só, bors
- olaj a sütéshez
A tarjához
- 2 szelet csont nélküli sertéstarja
- 2 ek olaj
- só, bors
Az összeállításhoz
- 8 szelet bacon
- 2 db szezámmal szórt hamburgerzsemle
- 1 db paradicsom
- 4 levél római saláta
- 100 g savanyú uborka
A marinált lila hagymához a vízben feloldjuk a cukrot és az ecetet, beleszedjük a karikákra vágott hagymát, és minimum fél órát állni hagyjuk.
Mindhárom szósz összetevőit (külön-külön) alaposan öszekeverjük, és félrerakjuk.
A besózott csirkemellet liszt, fűszerezett tojás, panko morzsa kombinációba panírozzuk, és forró olajban ropogósra sütjük.
A tarját kiklopfoljuk, olajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát meggrillezzük.
A darált húsból pogácsákat formázunk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd meggrillezzük úgy, hogy a második oldalára két szelet cheddar sajtot olvasztunk.
A baconszeleteket ropogósra sütjük a grillen, a félbevágott zsömléket megpirítjuk, a paradicsomot és az uborkát felszeleteljük, a salátát pedig felcsíkozzuk.
Jöhet az összerakás: a zsemle alját megkenjük a hamburgerszósszal, erre kerül a saláta, a marhahúspogácsa, a paradicsom, egy szelet rántott hús, a zöldfűszeres majonéz, a savanyú uborka, rá a tarja, a ropogós bacon és a marinált lila hagyma. A mézes mustáros szósszal megkenjük a zsemle tetejét, és készen is vagyunk!
Ha tetszett a triplaszintes-triplahúsos burger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!