Hirdetés

Hozzávalók

2
burgerhez
+

A marhahúspogácsához

300 g darált marhahús
só, bors
4 szelet cheddar

A marinált lila hagymához

1 fej lila hagyma
200 ml víz
1 ek barna cukor
2 ek háztartási ecet

A hamburgerszószhoz

50 g majonéz
25 g ketchup
10 g mustár
1 tk csípős szósz

A zöldfűszeres majonézhez

100 g majonéz
1 tk friss rozmaring
1 tk friss kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
só, bors

A mézes-mustáros szószhoz

40 g majonéz
40 g mustár
1 ek méz
½ db lime leve

A rántott csirkéhez

200 g csirkemellfilé
100 g ARANYKALÁSZ MEHL GLATT búzaliszt
2 db tojás
100 g panko morzsa
só, bors
olaj a sütéshez

A tarjához

2 szelet csont nélküli sertéstarja
2 ek olaj
só, bors

Az összeállításhoz

8 szelet bacon
2 db szezámmal szórt hamburgerzsemle
1 db paradicsom
4 levél római saláta
100 g savanyú uborka
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Triplaszintes burger

Szinte már hallom magam előtt a kommenteket: „ennek semmi értelme sincs, nem lehet megenni, bla-bla-bla”. Ez pontosan így is van, viszont az ízek, melyek ebbe a burgerbe kerültek, olyan szinten működnek együtt, hogy érdemes kitalálni, hogyan is fogyasztjuk majd el ezt a monstrumot.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
burgerhez
+

A marhahúspogácsához

300 g darált marhahús
só, bors
4 szelet cheddar

A marinált lila hagymához

1 fej lila hagyma
200 ml víz
1 ek barna cukor
2 ek háztartási ecet

A hamburgerszószhoz

50 g majonéz
25 g ketchup
10 g mustár
1 tk csípős szósz

A zöldfűszeres majonézhez

100 g majonéz
1 tk friss rozmaring
1 tk friss kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
só, bors

A mézes-mustáros szószhoz

40 g majonéz
40 g mustár
1 ek méz
½ db lime leve

A rántott csirkéhez

200 g csirkemellfilé
100 g ARANYKALÁSZ MEHL GLATT búzaliszt
2 db tojás
100 g panko morzsa
só, bors
olaj a sütéshez

A tarjához

2 szelet csont nélküli sertéstarja
2 ek olaj
só, bors

Az összeállításhoz

8 szelet bacon
2 db szezámmal szórt hamburgerzsemle
1 db paradicsom
4 levél római saláta
100 g savanyú uborka
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A marinált lila hagymához a vízben feloldjuk a cukrot és az ecetet, beleszedjük a karikákra vágott hagymát, és minimum fél órát állni hagyjuk.

Mindhárom szósz összetevőit (külön-külön) alaposan öszekeverjük, és félrerakjuk.

A besózott csirkemellet liszt, fűszerezett tojás, panko morzsa kombinációba panírozzuk, és forró olajban ropogósra sütjük.

A tarját kiklopfoljuk, olajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát meggrillezzük.

A darált húsból pogácsákat formázunk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd meggrillezzük úgy, hogy a második oldalára két szelet cheddar sajtot olvasztunk.

A baconszeleteket ropogósra sütjük a grillen, a félbevágott zsömléket megpirítjuk, a paradicsomot és az uborkát felszeleteljük, a salátát pedig felcsíkozzuk.

Jöhet az összerakás: a zsemle alját megkenjük a hamburgerszósszal, erre kerül a saláta, a marhahúspogácsa, a paradicsom, egy szelet rántott hús, a zöldfűszeres majonéz, a savanyú uborka, rá a tarja, a ropogós bacon és a marinált lila hagyma. A mézes mustáros szósszal megkenjük a zsemle tetejét, és készen is vagyunk!

Triplaszintes-triplahúsos burger

Ha tetszett a triplaszintes-triplahúsos burger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások