Hirdetés

Mandarinos pezsgős lazac ropogós sült krumplival

Hozzávalók

Hozzávalók
2
személyre
+

A lazachoz

500 g (4 kisebb szelet) friss lazac
3 db mandarin
100 ml pezsgő
só, bors
2 ek olívaolaj
1 nagy marék friss bébispenót

A montenegrói tepsis krumplihoz

500 g krumpli (pucolt mennyiség)
3 ek kukoricadara
2 tk fokhagymapor
2 tk őrölt kömény
1 mk füstölt pirospaprika
só, bors
3 ek olívaolaj

A mártogatóshoz

2 fej cékla (nagy)
1 mk majonézes torma
3 ek tejföl
3 ek habtejszín
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kis csokor friss kapor
Hirdetés

Mandarinos pezsgős lazac ropogós sült krumplival

Sikerült megalkotnom a legomlósabb lazac receptemet :D. A pezsgőtől annyira szaftos lesz, hogy még azok is tuti meg fogják kóstolni, akik nem szeretik a halat :P A krumpli ropogóssága, a céklás mártogatós krémessége pedig segít, hogy egy igazi ízbomba legyen az egész kaja.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
2
személyre
+

A lazachoz

500 g (4 kisebb szelet) friss lazac
3 db mandarin
100 ml pezsgő
só, bors
2 ek olívaolaj
1 nagy marék friss bébispenót

A montenegrói tepsis krumplihoz

500 g krumpli (pucolt mennyiség)
3 ek kukoricadara
2 tk fokhagymapor
2 tk őrölt kömény
1 mk füstölt pirospaprika
só, bors
3 ek olívaolaj

A mártogatóshoz

2 fej cékla (nagy)
1 mk majonézes torma
3 ek tejföl
3 ek habtejszín
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 kis csokor friss kapor

A céklákat megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 1,5-2 órán át sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. A sütőt visszavesszük 150 fokra, és amíg lehűl, addig előkészítjük a krumplit: megpucoljuk, cikkekre vágjuk és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és lefedjük egy alufóliával. Berakjuk a 150 fokos sütőbe és fél órán át sütjük. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát és 200 fokra állítjuk a sütőt, majd további fél órán át sütjük.

Közben a halat is el tudjuk készíteni: a pezsgőt összekeverjük a mandarinok reszelt héjával és kifacsart levével, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a lazacszeletekre. Kb. fél órát hagyjuk pácolódni, majd az olívaolajon egy serpenyőben, közepes hőfokon oldalanként 5-5 percig pirítjuk, úgy, hogy először a bőrével lefelé, mert így lesz nagyon ropogós.

Ezután rádobáljuk a spenótleveleket, elzárjuk és egy alufóliával letakarva még kb. 5 percig pihentetjük. Közben a mártogatóshoz a tejszínt és a tejfölt egy habverővel kihabosítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott kihűlt céklát, a felaprított kaprot, zúzott fokhagymát, majonézes tormát és sózzuk, borsozzuk. A lazacot a sült krumplival és a céklás mártogatóssal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások