Hozzávalók
A raguhoz
- 2 ek olaj
- 500 g darált marhahús
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk római kömény
- 2 tk füstölt pirospaprika
- 1 mk őrölt fahéj
- só, bors
- 800 g konzerv darabolt paradicsom
- 200 ml víz
- 20 g étcsoki
- 400 g konzerv lencse
Az összerakáshoz
- 500 g sajtos tortillachips
- 150 g vörös cheddar sajt
A guacamoléhoz
- 2 db avokádó
- 1 kis fej salottahagyma
- 1 db lime
- só, bors
- 1 csokor friss koriander
Hozzávalók
A raguhoz
- 2 ek olaj
- 500 g darált marhahús
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk római kömény
- 2 tk füstölt pirospaprika
- 1 mk őrölt fahéj
- só, bors
- 800 g konzerv darabolt paradicsom
- 200 ml víz
- 20 g étcsoki
- 400 g konzerv lencse
Az összerakáshoz
- 500 g sajtos tortillachips
- 150 g vörös cheddar sajt
A guacamoléhoz
- 2 db avokádó
- 1 kis fej salottahagyma
- 1 db lime
- só, bors
- 1 csokor friss koriander
A szilveszteri nachostál elkészítését a raguval kezdjük. Ehhez az olajon fehéredésig pirítjuk a darált marhahúst, ezután rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Ha üvegesre pároltuk a hagymát, megszórjuk a fűszerekkel, belerakjuk a paradicsomot, a vizet és a csokit, majd 20 percig főzzük. Ezután belerakjuk a lecsepegtetett lencsét, és további 5 percig főzzük.
A chipset egy sütőtepsire tesszük, rápakoljuk a ragut, ráreszeljük a sajtot, és 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Közben az avokádót kikaparjuk a héjából, egy villával összetörjük, majd belekeverjük az apróra vágott hagymát, a lime reszelt héját és kifacsart levét, sót, borsot és az aprított koriandert. A megsült nachost ezzel a friss szósszal díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a szilveszteri nachostál receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!