Hirdetés

Croque Madame kenyérfelfújt

Hirdetés

Croque Madame kenyérfelfújt

Hirdetés

Ha tudjátok milyen a jó melegszendvics, akkor biztosan ismeritek a Croque Madame-ot. Na most képzeljétek el ezt a király szendót felfújtként. Igen, pont olyan jó, mint amilyennek elképzeltétek 😀 Meghoztuk hozzá a receptet.

Hozzávalók egy  26×20 cm-es sütőtálhoz:

A felfújthoz:

  • 400 g fehér kenyér
  • 2-3 szelet sonka (kb.1-1.5 cm vastagságú)

Az öntethez:

  • 4 tojás
  • 400 ml tej
  • 150 ml tejszín
  • só, bors
  • 2 csipet szerecsendió
  • 3 csipet cayenne bors
  • 200 g világos cheddar sajt
  • 1 tk dijoni mustár

A tálaláshoz:

  • tükörtojás
Fotó: Szilágyi Nóri

A kenyeret és a sonkát kisebb kockákra vágjuk. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük. A kenyerek és sonkakockák felét a sütőtálba szórjuk, meglocsoljuk az öntet felével, majd újra jön egy réteg kenyér és sonka, végül pedig az öntet másik fele. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük a kenyérfelfújtat, és annyi tükörtojást sütünk hozzá ahány személynek szánjuk ezt a sütőben sült croque madame-ot.

Fotó: Szilágyi Nóri

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?