Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
300 g ALDI Carloni Spagetti
200 g darabolt paradicsom konzerv
só, bors
2 ek olívaolaj
½ chili
150 - 200 g kolozsvári szalonna
3 gerezd fokhagyma
pecorino sajt
100 ml száraz fehérbor
1 csipet szárított oregánó
Hirdetés

Amatriciana spagetti - Őrülten finom!

Hát gyerekek, ezt a tésztát csak akkor dobjátok össze, ha valami igazán vad kajára vágytok. Csíp a chilitől, nagyon szaftos a sajttól és a szalonnától, igazán brutálissá pedig a fehérbor teszi. Ha egyszer megkóstoljátok, nem akarjátok majd abbahagyni!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
300 g ALDI Carloni Spagetti
200 g darabolt paradicsom konzerv
só, bors
2 ek olívaolaj
½ chili
150 - 200 g kolozsvári szalonna
3 gerezd fokhagyma
pecorino sajt
100 ml száraz fehérbor
1 csipet szárított oregánó

A tésztát sós, forró vízben félkészre megfőzzük. A szószban fogjuk al dante-re befejezni. Egy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük lepirítani a felkockázott szalonnát. 2-3 percig sütjük, rádobjuk a felszeletelt chilit, összepirítjuk és felöntjük a borral. Megvárjuk, hogy elpárologjon a nagy része. Beletesszük a felszeletelt fokhagymát, ráöntjük a kockázott paradicsomot.

Sózzuk, borsozzuk és 5-6 perc alatt összerottyantjuk. Beledobjuk a félkészre főtt tésztát. 1-2 merőkanálnyi vizet rakunk a mártásba a tészta főzőlevéből és megszórjuk ízlés szerint rengeteg reszelt pecorino sajttal. Miután jól összeforrt a mártás a tésztával, akkor kész is. Reszelt sajttal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások