Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

2
főre
+
150 g füstölt kolozsvári szalonna
2 ek olívaolaj
250 g spagetti
4 db tojás
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
80 g parmezán
150 - 200 ml tészta-főzővíz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Az eredeti carbonara

A világ legjobb kajái sorozatban nem mehetünk el szó nélkül az egyik legnagyobb olasz klasszikus mellett: jön az eredeti carbonara receptje, amit még az olasz nagymamámtól tanultam.
Kipróbáltam, jóóó lett!
62
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
150 g füstölt kolozsvári szalonna
2 ek olívaolaj
250 g spagetti
4 db tojás
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
80 g parmezán
150 - 200 ml tészta-főzővíz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kb. 2 evőkanál olajon lassan megpirítjuk, majd elzárjuk. Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből. 

Carbonara

A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót is. 

A kifőtt tésztát beleforgatjuk a pirított szalonnába. Összerázzuk, majd ráöntjük a tojásos keveréket, a tészta főzővizét, és ha kicsit kihűlt a serpenyő, picit visszarakjuk a tűzre. Folyamatosan rázogatjuk addig, amíg az egész krémes nem lesz. 

Friss parmezánnal, olívaolajjal és borssal tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások