Hirdetés

BBQ spagetti

Hozzávalók

4
főre
400 g sertéslapocka
500 g spagetti

A rub-hoz (száraz pác):

1 tk só és frissen őrölt fekete bors
1 tk vöröshagymapor
1 tk fokhagymapor
1 tk füstölt pirospaprika
½ tk őrölt mustármag
½ tk chilipehely
2 tk barna cukor

A szószhoz:

3 ek olaj
2 fej kockára vágott hagyma
50 g cukor
2 tk chilipor
1 tk fokhagymapor
1 tk vöröshagymapor
1 tk pirospaprika
friss oregánó
1 tk szárított oregánó
só és frissen őrölt bors
1 ek baracklekvár
1 tk almaecet
2 doboz hámozott egész paradicsom
Hirdetés

BBQ spagetti

A két nagyágyú: a spagetti és a tépett malac találkozása! Ígérem a randevú felejthetetlen lesz!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
400 g sertéslapocka
500 g spagetti

A rub-hoz (száraz pác):

1 tk só és frissen őrölt fekete bors
1 tk vöröshagymapor
1 tk fokhagymapor
1 tk füstölt pirospaprika
½ tk őrölt mustármag
½ tk chilipehely
2 tk barna cukor

A szószhoz:

3 ek olaj
2 fej kockára vágott hagyma
50 g cukor
2 tk chilipor
1 tk fokhagymapor
1 tk vöröshagymapor
1 tk pirospaprika
friss oregánó
1 tk szárított oregánó
só és frissen őrölt bors
1 ek baracklekvár
1 tk almaecet
2 doboz hámozott egész paradicsom

Az olajjal finoman megkent húst alaposan megszórjuk az előre elkészített rub-bal. Betesszük egy sütőzacskóba, lezárjuk és irány a 150 fokra előmelegített sütő 4 órára. Közben elkészítjük a szószt. Egy lehetőség szerint öntöttvas lábasban olajat melegítünk, majd mehet bele a hagyma, amit megdinsztelünk és ha ez kész megy rá a cukor.

Amint a cukor kissé karamellizálódik, mehet bele a hámozott paradicsom és a többi hozzávaló is. Az egészet addig főzzük, amíg besűrűsödik és homogén mártás nem lesz belőle, ez kb. 55-60 perc főzést jelent. Amint kész a hús, kivesszük a sütőből és hagyjuk pihenni 10 percig, ezalatt megfőzzük a tésztát. Mehet rá a mártás és a villával ízekre szedett sült lapocka. Jó étvágyat!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások