Hirdetés
Instant

Borsós „carbonara” édesburgonya-gnocchi

Hozzávalók

2
főre
+

A gnocchihoz

1 db édesburgonya
250 g liszt
½ db tojás

A mártáshoz

2 db tojás
100 ml habtejszín
50 g parmezán
só, bors
100 g füstölt bacon
2 - 4 ek olívaolaj
2 - 3 gerezd fokhagyma
100 g borsó
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Borsós „carbonara” édesburgonya-gnocchi

Hozzátenném, hogy ez nem egy originale carbonararecept, csak egy hozzá hasonló tojásos mártás, tehát ne kövezzetek meg, de szerintem tök jól működik, és finom a végeredmény.
Kipróbáltam, jóóó lett!
23
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A gnocchihoz

1 db édesburgonya
250 g liszt
½ db tojás

A mártáshoz

2 db tojás
100 ml habtejszín
50 g parmezán
só, bors
100 g füstölt bacon
2 - 4 ek olívaolaj
2 - 3 gerezd fokhagyma
100 g borsó
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az édesburgonyát megszurkáljuk egy villával, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul teljesen (kb. 40-60 perc, mérettől függően). Amikor kész, meghámozzuk, és a belsejét egy robotgépben pépesítjük. Hagyjuk kihűlni, és amikor már hideg vagy minimum szoba-hőmérsékletű, az így kapott, kb. 150 g-nyi krémet összegyúrjuk a liszttel és 1 felvert tojás felével. Ujjnyi vastag hengert formálunk belőle, majd egy habkártyával vagy késsel 2 cm-es darabokat vágunk belőle, és az ujjunkkal benyomjuk a közepét, így úgy fog kinézni, mint egy kispárna, amire ráhajtottuk a fejünket. (Alapvetően úgy formázzuk, ahogy szeretnénk.)

A mártáshoz felverjük a tojást, hozzátesszük a tejszínt és a reszelt parmezánt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A felcsíkozott bacont az olívaolajon közepes hőmérsékleten lepirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát, és félrehúzzuk. 

A gnocchit a borsóval együtt bő, forró, sós vízben 3-4 perc alatt megfőzzük (amíg fel nem jöttek a víz tetejére), majd leszűrjük. 

A pirított baconre öntjük a tojásos mixünket, a borsós gnocchit, és alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a mártás be nem sűrűsödik, de ne tovább, különben rántotta lesz a végeredmény. Tálalásnál parmezánforgácsokkal megszórjuk, és  pár evőkanál olívaolajat csorgatunk rá.

Ha tetszett a borsós „carbonara” édesburgonya-gnocchi receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások