Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Brokkolipesztós tészta

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej brokkoli
500 g farfalle tészta
150 g parmezán
1 csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
30 g dió
5 ek olívaolaj
½ db citrom leve
bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Brokkolipesztós tészta

Az egyik kedvenc hús nélküli tésztám. Imádnivalóan krémes, lágy és mégis van benne roppanósság is! Egyetlen hatalmas hibája van: nem lehet abbahagyni, viszont ha elfogy, akkor kénytelen leszel, de sebaj, láss neki újra!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 fej brokkoli
500 g farfalle tészta
150 g parmezán
1 csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
30 g dió
5 ek olívaolaj
½ db citrom leve
bors
Bevásárlólistához adom

A brokkolit rózsáira szedjük, és forró, sós vízben nagyjából 5 percig főzzük, majd leszűrjük, és beledobjuk jeges vízbe, hogy ne főjön tovább és megmaradjon a színe. A lehűlt brokkolit, a bazsalikomot, a reszelt parmezánt, az olívaolajat, a citrom facsart levét, a fokhagymát és a diót turmixgépbe tesszük, megsózzuk és borsozzuk is, majd lezúzzuk géppel az egészet.

Közben kifőzzük a farfallét, és a főzőlevéből 1-2 evőkanállal még krémesítjük a pesztót. Összekeverjük a tésztát a pesztóval, és ehetjük is.

Ha tetszett a brokkolipesztós tészta, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások