Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
300 g orecchiette tészta
3 - 4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
2 - 3 db szardella
6 - 8 szem koktélparadicsom
10 - 12 szem kapribogyó
3 - 4 ek főzővíz
1 fej brokkoli (kicsi)
½ db szárított chili
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Cime di rapa, a kihagyhatatlan dél-olasz kaja

Egy igazi dél-olasz tésztával sosem lehet mellélőni. A cime di rapa a Bari környéki éttermek elkerülhetetlen gyöngyszeme, szinte minden helyen meg lehet találni. Tök gyorsan készen van, és mondjuk az is biztos, hogy pillanatok alatt el fog fogyni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
300 g orecchiette tészta
3 - 4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
2 - 3 db szardella
6 - 8 szem koktélparadicsom
10 - 12 szem kapribogyó
3 - 4 ek főzővíz
1 fej brokkoli (kicsi)
½ db szárított chili
Bevásárlólistához adom

A tésztát elkezdjük sós vízben főzni. Közben egy felhevített serpenyőben 2 evőkanál olajon a szardellát addig pirítjuk, amíg el nem tűnik. Ekkor rádobjuk a felszeletelt fokhagymát (az ⅕-ét meghagyjuk a végére). 1-2 perc pirítás után rádobjuk a felszeletelt chilit, majd mehet rá a felezett koktélparadicsom. Átforgatjuk, belerakjuk a kapribogyót és a maradék friss fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

2 evőkanál olajjal és a tészta főzővízéből kivett 3-4 evőkanál vízzel alaposan összerázzuk (akár szét is nyomkodhatjuk a paradicsomot egy villával). Közben az apró rózsáira szedett brokkolit a tészta mellé dobjuk és 2 percig főzzük, majd leszűrjük az egészet és a serpenyőbe öntjük. Jól átforgatjuk és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások