Ez a sajtkrémes tészta recept amilyen egyszerű, olyan ízletes! A finomra vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és chilit, a félbevágott olajbogyót, a felcsíkozott szárított paradicsomot és a kapribogyót egy lábasban, közepes lángon, kb. 5 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon. Felöntjük a fehérborral, és a negyedére forraljuk. Beleöntjük a passatát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jöhet bele a penne, és annyi alaplé, hogy ellepje. Lassú tűzön rotyogtatva addig főzzük, amíg a tészta megszívja magát. Ha szükséges, egy kevés alaplével pótolhatjuk a folyadékot, de mindig csak egy keveset öntsünk rá, az egész főzési folyamat 10-12 perc.
Amikor a tészta már puha, de még nem főtt szét, akkor zárjuk el a hőt, és keverjük bele a reszelt citromhéjat, valamint az aprított bazsalikomot, amiből pár levéllel tegyünk félre a tálaláshoz. Végül hozzákeverjük a sajtos szendvicskrémet, ezzel krémesítve az ételünket. Pár levél bazsalikommal, kevés olívaolajjal megcsorgatva tálaljuk.

Elkészítési idő: 20-25 perc
Még több király sajtkrémes recept:
Zöldfűszeres-sajtkrémes csavart stangli