Hirdetés

Sajtkrémmel töltött fánk

Hozzávalók

Hozzávalók
12
darabhoz

A tésztához:

240 g liszt (BL55)
100 ml tej
20 g friss élesztő
1 csipet porcukor
2 db tojássárgája
1 mk só
30 g olvasztott vaj

A sajtkrémhez:

80 g vaj
2 púpos ek liszt
250 ml tej
3 csipet só
150 g reszelt sajt
2-3 tk bazsalikomos pesto
1 kis csokor bazsalikom
Hirdetés

Sajtkrémmel töltött fánk

Kétségkívül minden finomabb, hogyha olajban sütjük ki. A fánkokkal mondjuk eleve szerencsénk van, hiszen minden esetben ki kell sütnünk, az pedig csak pláne jó, hogy sós snacként is totál jól működnek. Most Nóri egy bazsalikomos sajtkrémmel töltött változatot dobott össze és az a helyzet, hogy isteni finom lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
12
darabhoz

A tésztához:

240 g liszt (BL55)
100 ml tej
20 g friss élesztő
1 csipet porcukor
2 db tojássárgája
1 mk só
30 g olvasztott vaj

A sajtkrémhez:

80 g vaj
2 púpos ek liszt
250 ml tej
3 csipet só
150 g reszelt sajt
2-3 tk bazsalikomos pesto
1 kis csokor bazsalikom
Fotó: Szilágyi Nóri

A fánk tésztájához az élesztőt a porcukorral együtt a meleg tejbe morzsoljuk és hagyjuk, hogy felfusson az élesztő. Az élesztős tejet egy tálba öntjük és a liszttel, tojássárgájával és sóval elkezdjük összeállítani. Mikor gyúrható tésztát kapunk, hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1-,5 cm vastagságúra és 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat szúrunk ki a tésztából és letakarva 20 percig kelesztjük. Forró olajban (180 fokos) mindkét oldalukat pár perc alatt aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetjük őket és papírtörlőre rakjuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

A sajtkrémhez a vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, kicsit kevergetjük, majd szintén folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és addig főzzük, amíg besűrűsödik (pár perc). Sózzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a pestót és az apróra vágott bazsalikomot. Megvárjuk amíg kihűl a krém, nyomózsákba töltjük, a fánkok szélein kis lyukat vágunk és megtöltjük őket a krémmel.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?