Hirdetés

Hozzávalók

1
normál méretű tepsihez
+
2 - 3 ek olívaolaj
1 fej hagyma
400 g darált sertéshús
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1000 ml rusztikus paradicsompüré
400 g ricotta
1 db biocitrom héja (¼-e kb.)
3 db tojás
150 g parmezán
1 csokor bazsalikom
1 csokor petrezselyem
2 - 3 ág oregánó
12 - 14 lap előfőzés nélkül készíthető lasagnetészta (gluténmentes)
420 g picante provolone sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Háromsajtos lasagne

A lasagne nem csak Garfield kedvence, ugyanis ha ezt a receptet kipróbáljátok a tiétek is lesz. Krémes, nagyon gazdag, a citromhéjtól pedig különlegesen friss a tészták közti töltelék. A legjobb, ha előtte egy étkezést kihagytok, hogy ebből bőven tudjatok enni. :-D
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

1
normál méretű tepsihez
+
2 - 3 ek olívaolaj
1 fej hagyma
400 g darált sertéshús
só, bors
2 gerezd fokhagyma
1000 ml rusztikus paradicsompüré
400 g ricotta
1 db biocitrom héja (¼-e kb.)
3 db tojás
150 g parmezán
1 csokor bazsalikom
1 csokor petrezselyem
2 - 3 ág oregánó
12 - 14 lap előfőzés nélkül készíthető lasagnetészta (gluténmentes)
420 g picante provolone sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Az olajat felhevítjük egy magas falú edényben, néhány perc alatt megfonnyasztjuk benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk, azután nyakon öntjük a paradicsompürével. Vékonyra szelt fokhagymával ízesítjük, és kb. 30 percig, alacsony lángon, időnként megkeverve készre főzzük a szószt. 

Amíg rotyog a húsos ragu, összeállítjuk a másik tölteléket: a ricottát sóval, borssal és a citromhéjjal ízesítjük, hozzáütjük a tojásokat, és kézi habverővel egy sűrű krémet keverünk belőle. Belereszeljük a parmezán ¾-ét, újabb keverés következik, és kicsit félretesszük. 

A háromsajtos lasagne tálalása

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeverésen. Lereszeljük kis lyukú reszelőn a provolone sajtot, a zöld fűszereket pedig felaprítjuk. Mikor már majdnem kész a húsos ragu, hozzáadjuk a friss fűszerek ¾-ét, a maradékot pedig a ricottához keverjük. 

Egy nagyobb, magas falú sütőtál alján egyenletesen eloszlatunk egy kevés paradicsomos ragut, jöhet rá a tésztaréteg, újabb paradicsomos réteg, majd a ricotta, és egy réteg provolone. Ezeket a rétegeket ismételjük, végül az utolsó adag provolone tetejére ráreszeljük a maradék parmezánt is. 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük, és tálalás előtt 15-20 percig pihentetjük.

Ha tetszett a háromsajtos lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások