Hirdetés
Bespájzolva

Házi tagliatelle ajváros paradicsomszósszal

Hozzávalók

8 - 9
főre
+

A szószhoz (kb. 1.5 kg friss tésztához)

2 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
1 db piros chilipaprika
6 - 7 ek extra szűz olívaolaj
10 db koktélparadicsom
1 - 2 tk szárított chilipehely
300 ml fehérbor
1 l natúr paradicsomszósz
200 g ajvár
200 g szárítottparadicsom-püré
só, bors
1 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom

A friss tésztához (kb. 4 főre)

500 g liszt
3 db tojás
6 db tojássárgája
1 - 2 ek olívaolaj
1 nagy csipet só

A tálaláshoz

bazsalikom
extra szűz olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Házi tagliatelle ajváros paradicsomszósszal

Ez a kaja egy szimpla szerkesztőségi ebédnek indult, aztán annyira odavolt érte mindenki, hogy itt kötött ki. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 9
főre
+

A szószhoz (kb. 1.5 kg friss tésztához)

2 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
1 db piros chilipaprika
6 - 7 ek extra szűz olívaolaj
10 db koktélparadicsom
1 - 2 tk szárított chilipehely
300 ml fehérbor
1 l natúr paradicsomszósz
200 g ajvár
200 g szárítottparadicsom-püré
só, bors
1 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom

A friss tésztához (kb. 4 főre)

500 g liszt
3 db tojás
6 db tojássárgája
1 - 2 ek olívaolaj
1 nagy csipet só

A tálaláshoz

bazsalikom
extra szűz olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A tésztához az alapanyagokat nagyon alaposan összegyúrjuk, amíg homogén állagú nem lesz. Ha túl keménynek találjuk, egy kevés vízzel lazíthatjuk, ha túl puhának, akkor pedig egy kevés lisztet tehetünk hozzá (attól függ, mekkorák a tojások és mennyi a nedvességtartalmuk). Fóliába tekerjük és minimum fél órát pihentetjük a hűtőben. Ezután egy tésztagép segítségével 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy késsel tagliatelle formára vágjuk.

A szószhoz a hagymát, a fokhagymát és a chilit apróra vágjuk, majd lepirítjuk az olívaolajon, hozzádobjuk a koktélparadicsomokat, ízlés szerint megszórjuk chilipehellyel, ráöntjük a fehérbort, és negyedére forraljuk. Hozzáöntjük a natúr paradicsomszószt, az ajvárt, a szárítottparadicsom-pürét, és minimum fél órán át lassú tűzön pötyögtetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, kevés vízzel mindig pótoljuk az elpárolgott folyadékot.

A tésztát erősen sós, forrásban lévő vízben 3-5 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, a szószba keverjük, és megszórjuk az aprított bazsalikommal és petrezselyemmel. Tálalásnál teszünk a tésztára friss bazsalikomlevelet és meglocsoljuk olívaolajjal.

Házi tagliatelle ajváros paradicsomszósszal

Ha tetszett a házi tagliatelle ajváros paradicsomszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások