Hozzávalók
A tésztához
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- 1 ek olívaolaj
- pár csepp víz
- csipet só
A „feltéthez”
- 80 g szalonna
- 450 g túró
- 200 g tejföl
- só
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g liszt
- 2 db tojás
- 1 ek olívaolaj
- pár csepp víz
- csipet só
A „feltéthez”
- 80 g szalonna
- 450 g túró
- 200 g tejföl
- só
A tésztához a lisztet összegyúrjuk a tojással és az olívaolajjal, és ha túl száraz lenne, apránként mindig hozzáadunk egy kevés vizet, hogy gyúrható, sima tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva 30-40 percet pihentetjük hűtőben, majd időnként vékonyan lisztezve, nyújtódeszkán vagy tésztagéppel szép vékonyra (kb. 1 mm) nyújtjuk. Kisebb négyzetekre szeleteljük, és forró, sós vízben rövid idő alatt kifőzzük (kb. 1 perc kell a friss, házi tésztának).
A feltéthez a szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, majd félrerakjuk a szalonnát. A zsírt összekeverjük a túróval és a tejföllel, és ha igényli, kevés sóval, majd beleforgatjuk a tésztát. Tálaláskor megszórjuk a szalonnával.
Ha tetszett a házi tésztás túrós csusza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!