Hirdetés

Házi tésztás túrós csusza

Hozzávalók

2
főre
+

A tésztához

200 g liszt
2 db tojás
1 ek olívaolaj
pár csepp víz

A „feltéthez”

80 g szalonna
450 g túró
200 g tejföl
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi tésztás túrós csusza

Ha te is nagy túróscsusza-fan vagy, és még nem készítettél házilag tésztát, akkor mindenképp próbáld ki! Persze ne egy fáradt estén kezdj neki, de valójában a házi tészta is pikk-pakk elkészül, és nagyon menő eldicsekedni vele, hogy azt is te csináltad!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A tésztához

200 g liszt
2 db tojás
1 ek olívaolaj
pár csepp víz

A „feltéthez”

80 g szalonna
450 g túró
200 g tejföl
Bevásárlólistához adom

A tésztához a lisztet összegyúrjuk a tojással és az olívaolajjal, és ha túl száraz lenne, apránként mindig hozzáadunk egy kevés vizet, hogy gyúrható, sima tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva 30-40 percet pihentetjük hűtőben, majd időnként vékonyan lisztezve, nyújtódeszkán vagy tésztagéppel szép vékonyra (kb. 1 mm) nyújtjuk. Kisebb négyzetekre szeleteljük, és forró, sós vízben rövid idő alatt kifőzzük (kb. 1 perc kell a friss, házi tésztának). 

A feltéthez a szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, majd félrerakjuk a szalonnát. A zsírt összekeverjük a túróval és a tejföllel, és ha igényli, kevés sóval, majd beleforgatjuk a tésztát. Tálaláskor megszórjuk a szalonnával.

Házi tésztás túrós csusza

Ha tetszett a házi tésztás túrós csusza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások